≫ 

Cirkus liga Srbije: Iz Bačke zagrmeli - istupamo iz takmičenja!

Bačkopalančani ogorčeni ponašanjem sudije meča koji su izgubili od Radničkog iz Niša i najavljuju radikalne mere

  • 17

Ni prethodno kolo najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji nije moglo da prođe bez kontroverzi.

U centru pažnje je meč Bačke i Radničkog koji je završen pobedom Nišlija, ali to nije ono što je najviše pogodilo klub sa "Slavko Maletin Vava" stadiona, već, kažu, nepravda od strane sudije Bojana Nikolića.

Iz Bačke nisu čak ogorčeni ni nekim spornim odlukama pomenutog arbitra, a bilo ih je, kako tvrde, već njegovim, kako su naveli u saopštenju, potcenjivačkim i neviđeno ciničnim odnosom prema fudbalerima domaćeg tima.

- Nama u klubu nije najveći problem suđenje Bojana Nikolića, već način na koji je to radio smejući se u lice igračima, nazivajući ih seljacima, malim ljudima uz opaske tipa "šta vi hoćete, ja ću da sudim evropski turnir kadeta, vi ste samo prolazna stanica, nema šanse da uzmete ni bod - prenosi Sportski žurnal navode iz saopštenja debitanta u Superligi.

Zbog novonastale situacije i tretmana koji imaju kod sudija, u Bačkoj najavljuju istupanje iz lige, jer ne žele više da budu deo ovakvog sistema.

Učinjeni su i prvi konkretni koraci u tom smislu: Predsednik kluba i kompletan upravni odbor predložili su ostavke i formiranje novog UO na sednici skupštine. Takođe, predstavnik Bačke Marjan Rnić pozvan je da istupi iz svih organa FSS.

Dalje, u saopštenju se navodi:

- Skupština kluba je organ koji će odlučiti o sudbini kluba i upravi, o tome da li nastaviti takmičenje ili ne, a na FSS je da se uhvati u koštac sa ovakvim ljudima koji, prema našem mišljenju, ne pripadaju u fudbalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    22. mart 2017 | 09:11

    Pa to je normalno. Radnicki iz Kragujevca nije mogao da dobije Partizan i Zvezdu i kad je bio duplo bolji od njih! A zasto!!! Pa sudije! Morao je da im se sudi nepostojeci penal u 90 i nekom minutu da bi odneli bar bod, ali to su bili penali za sva tri boda!

  • GP

    22. mart 2017 | 12:27

    I drugi treba da podju stazama Backe, pa neka u ligi ostane samo drzavna sponzorusa, Vojvodina, Cukaricki i njima slicni koji joj se sklanjaju i sa njom muljaju non-stop u srpskom fudbalu. Mozda se u Srbiji onda pocne ziveti bolje? Jedna partija, jedan klub, jedan vodja jedan Kim Dzong Un. Ziveli!

  • truli zapad

    22. mart 2017 | 12:44

    I šta sad?Suspenzija?Koliko sudija treba suspendovati u ovom propalom savezu?....Ja mislim da su problemi mnogo dublji nego sto izgledaju,jedan opšti javašluk,neprofesionalizam,korist,zavist itd.....a iznad svega neznanje.....za početak stvar bi rešilo podhitno dovodjenje stranih sudija i to ne bilo kojih nego Nemačkih.....pa ne košta to više valjda od poštenja i povratka navijača na stadione,dve sezone tako sa njima dok se ne edukuju mlade sudije iz naše zemlje koje će pošteno da nastave da rade taj posao......sve je to vrlo prosto i lako izvodljivo samo treba "dobre volje"....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA