Šta su nam Matić i Milivojević poručili što igraju meč baš na današnji dan, koji ne pamtimo po dobrom

Iskreni i otvoreni, uzdanice Srbije će u danu kada je pre 18 godina počela NATO agresija na Srbiju pokušati da bombarduju gol Gruzije loptama

  • 0
Ilustracija: Jugoslav Pantic Ilustracija: Jugoslav Pantic

Davno je bilo, punih 18 godina prošlo je od zločina nad Srbima i početka NATO bombardovanja tog 24. marta 1999. godine.

Zločina koji je trajao punih 11 nedelja i u kom je život izgubilo i do 4.000 ljudi. Napad agresora počeo je u 19.45 minuta, upravo u terminu u kom će se danas završiti kvalifikaciona utakmica sa Gruzijom.

>>> Srbija odradila trening u Tbilisiju, hoće li ovih 11 Muslin izvesti protiv Gruzije?

Sudbina je tako htela da Srbija upravo na današnji dan igra meč sa Gruzijom. Prilika da ovaj datum donekle ostane u lepom sećanju našem narodu.

Jer, pobeda protiv Gruzije bi i te kako mogla da pogura Orlove ka Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ja se nadam da ćemo pobediti i da ćemo taj dan pamtiti i po nečemu dobrom, ali sigurno da se ne sme zaboraviti šta se dogodilo - rekao je Nemanja Matić za Telegraf:

- Sećam se kada je bombardovanje počelo, ali ne nekih posebnih detalja pošto sam bio mali.

Nešto svežije sećanje vezano za početak bombardovanja imao je vezista Kristal Palasa Luka Milivojević:

- Sećam se, kao danas da je bilo. Imao sam sedam godina, nisam bio svestan svega šta se dešavalo. Jako loše iskustvo za sve nas kao narod. Voleo bih da se nikada ne ponovi. Ne samo nama, nego bilo kome - rekao je Milivojević za naš portal, dok mu je na oči navirala tuga:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

>>> Jaka poruka za Dragana Džajića iz Gruzije: I to od čoveka čiji otac se rukovao s Titom i predvideo pad Jugoslavije još 1981. godine (VIDEO)

- Godišnjica bombardovanja ne bi trebalo da bude motiv. To je loša slika koju je naš narod pretrpeo... Uf, jako je nezgodno pitanje i ne znam šta još da odgovorim. Ja nisam znao da je godišnjica na dan meča sa Gruzijom, jer me ništa lepo ne veže za taj datum.

Podsetimo, Srbija protiv Gruzije igra od 18.00 časova na stadionu ''Dinamo Arena'' koji će biti poprilično ispunjen. Pored Srbije kao zvučnog imena, jedan od razloga za to su i jeftinije karte.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA