Muslin priznao da je prvo poluvreme u Gruziji jedno od najgorih od kako je selektor, a zbog jednog igrača je posebno srećan

Selektor je svestan da je njegova reprezentacija imala sreće u prvih 45 minuta,

  • 0

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je prvo poluvreme utakmice protiv Gruzije bilo najgore od kad je preuzeo ekipu, ali da je najvažnija pobeda.

- Još nismo završili, daleko smo od Rusije, ali je najvažnije da smo pobedili. Idemo dalje, spremamo se za druge utakmice. Prvo poluvreme je bilo najgore od kako sam selektor. Kao i obično smo grešili kod gola. Slabo smo počeli, a oni su dobili na samopouzdanju. Bili smo baš slabi u prvom poluvremenu. Da su dali drugi gol, ko zna kako bi se ova utakmica završila - rekao je Muslin novinarima posle utakmice u Tbilisiju.

Srbija je savladala Gruziju sa 3:1 i tako ostvarila treću pobedu u pet utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Nisam pogrešio kada sam rekao da je Gruzija dobra reprezentacija. Fudbal je malo nepravedan, žao mi je kolege, ali idemo dalje. U drugom poluvremenu smo igrali kako možemo, a možemo još bolje - kazao je Muslin.

Po njegovim rečima, greške poput one kod primljenog gola su direktne, a ne taktičke.

- To nisu taktičke greške, već direktne koje smo pravili i do sada. To se dešava, šta da se radi. Na sreću, promene koje sam izvršio su urodile plodom. Video sam gde su problemi - rekao je selektor.

Foto: FSS Foto: FSS

Muslin je istakao da je Srbija imala sreće jer bi teško nadoknadila dva gola zaostatka da je Gruzija iskoristila neku od mnogobrojnih šansi posle prvog gola.

- Imali smo sreće, toliko slabo smo odigrali... Da smo gubili 2:0... Sve je moguće u fudbalu, ali bi bilo veoma teško. Rekao sam igračima šta smo grešili. Toliko loše smo odigrali, a završili na poluvremenu 1:1. Rekao sam im da ćemo pobediti ako odigramo malo bolje, oni su verovali i to se desilo - kazao je Muslin.

Muslin je kazao da je posebno srećan zbog gola Mijata Gaćinovića, koji je protiv Gruzije debitovao za A reprezentaciju.

- Drago mi je što je dao gol koji nas je rasteretio. Srećan sam zbog njega i dobrog početka u A reprezentaciji, ali i zbog nas - naveo je Muslin i pohvalio za rad na treninzima i Uroša Djurdjevića i Sašu Lukića, koji nisu dobili priliku da debituju.

Naredni rival Srbije biće Vels, u utakmici koja će se igrati 11. juna u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA