Rusi emotivno opisali bratski meč na Marakani: Od ovih reči će se naježiti Delije! (VIDEO)

Rusi lepim rečima opisali gostovanje u Beogradu

  • 10

Ruski mediji su u superlativima pisali o prijateljskom meču Crvena zvezda - Spartak, a posebno se izdvojio Sport Ekspres.

- Svi dobro znaju kako su dobri odnosi ruskog i srpskog naroda, a da ne pričamo o tome kako je kada su u pitanju Crvena zvezda i Spartak. To je nešto više od prijateljstva, crveno-belo bratstvo traje već više od 20 godina. Uzajamne su posete navijača na važnim mečevima, različite su zajedničke akcije, toliko je ovo postalo uobičajeno da ne iznenađuje više nikoga. I ova utakmica se više ne zove prijateljska, već bratska - piše ruski Sport Ekspres.

- U septembru 2014. je Spartak veličanstveno otvorio novi stadion, prvobitni plan je bio da dođe kijevski Dinamo, ali su navijači imali jaku želju da sa najbližim prijateljima naprave istorijski događaj. U Klubu nisu imali ništa protiv, Srbi su sa radošću odgovorili, došli su u Moskvu i napravili nezaboravnu atmosferu - podseća ovaj medij.

Kolona navijača je krenula sa Slavije na stadion "Rajko Mitić".

- Meču je prethodila šetnja sa pesmama u slavu dva kluba i naroda, uz Kaćušu, a severna tribina stadiona, poznata širom sveta, dovoljna je da igrači osete toplinu i kad stadion nije ispunjen. Pre početnog zvižduka, na ogromnoj šetalici su prikazana simbola dve zemlje, medved i dvoglavi orao. Igrači su jednoglasno prihvatili ideju da naprave zajedničku fotografiju ispred ovog prizora.

Rusi su manju pažnju pridali utakmici, u kojoj je Zvezda pobedila sa 2:1, dok je Spartak ipak kombinovao i eksperimentisao, uz odsustvo velikog broja igrača zbog reprezentativnih obaveza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    26. mart 2017 | 10:49

    Braca bili i ostali

  • Cika Velja

    26. mart 2017 | 11:05

    Pa i bratska krv potekla!!! E stoko navijacka!!!

  • Djile

    26. mart 2017 | 11:30

    OK je sve al totem srpskog i ruskog naroda su beli medved i beli vuk...u svakom slucaju lepa setalica..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA