Sunovrat svetske sile: Selektor Holandije napravio glupost veka i obrukao se protiv Bugara za 20 minuta! (VIDEO)

Sulud potez selektora

  • 0

Holandija je igrala bajkovito na Mundijalu u Brazilu, osvojila je bronzu, ali sad proživljava noćnu moru iz koje se ne vidi izlaz.

Lale su propustile poslednje Evropsko prvenstvo, a vrlo verovatno je da ih neće biti ni u Rusiji, jer su četvrti u grupi sa samo sedam bodova, iza Francuske  (13), Švedske (10) i Bugarske (9), koja ih je šokantno pobedila u Sofiji sa laganih 2:0!

Već u 20.  minutu je postavljen konačan rezultat golovima Deleva, koji se surovo poigrao sa 17-godišnjim štoperom Matisom de Ligtom na njegovom reprezentativnom debiju. Horor je za golobradog dečaka završen na poluvremenu, zamenjen je u pauzi, a Holandija je postala toliko nemoćna da nije uspela ni pred golom Bugara ništa da uradi, makar za gol nade.

De Ligt je postao najmlađi debitant Holandije još od 1931. godine, a iza sebe ima samo šest ligaških nastupa, pa je i sam poziv selektora Blinda bio potpuno sulud potez. Povreda Stefana De Vrija je bila razlog da se rizikuje, ali su svi u Holandiji očekivali nastup 23-godišnjeg fudbalera Lacija Veslija Hedta, koji je iza sebe imao 70 nastupa. Hedt je i zamenio De Ligta od 46. minuta, ušao je u igru i Vesli Snajder, ali bilo je prekasno da se bilo šta ispravi.

Pred golom su bili jalovi Dost, Vijnaldum, Promes i Roben, pa je sva prilika da će Lale uz TV gledati Svetsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA