ZATO ŠTO SU NAJBOLJI!!! Navijačima Irske specijalna nagrada od UEFA (VIDEO)

Doneta i odluka da klubovi podele 100 miliona evra na ime učešća njihovih igrača na EURO, a postoji i predlog da se EP 2020. godine igra u gradovima širom Evrope

  • 1

Još se ne zna ni ko će biti najbolja reprezentacija, ni najbolji igrač Evropskog prvenstva, ali svi znaju ko su bili najbolji navijači. A, danas je stigla i zvanična potvrda sa navijači reprezentacije Irske bili bez premca na kontinentalnoj smotri. Malo ko je mogao da ostane ravnodušean na njihovu neverovatnu podršku nacionalnom timu, a to se pogotovo odnosi na meč sa Španijom u Gdanjsku kada je Irska gubila sa 0:4, a ceo stadion se tresao od pesme iz hiljada grla irskih fanova.

Ni UEFA nije ostala ravnodušena na irski navijački spektakl.

- Daćemo irskim navijačima specijalno priznanje. Reprezentacija im nije igrala na nekom visokom nivou, ali su oni bili fantatsični. Predsednik Platini će doći lično u Irsku da im preda specijalnu nagradu od UEFA za njihovo fenomenalno navijanje ne šampionatu - poručio je Đani Infantino, gen-sek evropske kuće fudbala.

Mišel Platini je danas takođe predložio da se šampionat 2020. godine organizuje širom kontinenta, a ne samo u jednoj ili dve države.

- To je ideja, još ništa nije definitivno. U decembru ili januaru odlučićemo da li će domaćin šampionata biti jedna ili dve zemlje ili čak cela Evropa - rekao je Platini.

On je dodao da bi "uključivanje 12 ili 13 gradova znatno olakašao organizaciju i izbegao infrastrukturne probleme sa kojima se domaćini suočavaju".

Takođe, UEFA će rasporediti 100 miliona evra na klubove čiji igrači su učestvovali na evropskom šampionatu. Klubovi čiji su igrači nastupali u kvalifikacijama za EURO će podeliti sumu od 40 miliona evra, dok će klubovi čiji su predstavnici igrali na kontinentalnom šampionatu, između sebe podeliti kolač od 60 miliona evropskih novčanica.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olja

    30. jun 2012 | 15:39

    E, kad sam ja predložio da se igra u gradovima širom Evrope (˛")

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA