PROSTA LOGIKA: Italija će biti prvak Evrope zato što je izbacila Nemačku

Na poslednja tri velika fudbalska takmičenja šampion je zaista bila reprezentacija koja je eliminisala "pancere"

  • 0

Na Internetu su krenule raznorazne dovitljive uvertire za finale Evropskog fudbalskog prvenstva između Španije i Italije sutra na Olimpijskom stadionu u Kijevu (20.45 časova). Neko ko je očigledno Italijan ili barem pristalica italijanske reprezentacije ukazao je na to zašto će "azuri" biti pobednici 14. evropskog šampionata u fudbalu, što bi im bila druga titula na Euru, a prva posle čuvenog finala s Jugoslavijom 1968. na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Logika je prosta. Na poslednja tri velika fudbalska takmičenja prvak je bila ona reprezentacija koja je izbacila Nemce! Tako su Italijani postali svetski šampioni na nemačkom tlu 2006, pošto su savladali "pancere" u polufinalu 2:0 golovima u produžecima.

Dve godine kasnije, na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj, Španija je savladala Nemačku u finalu 1:0. "Crvena furija" ujedinila je krune 2010, a od "pancera" je takođe bila uspešnija 1:0, ali u polufinalu.

Ako je verovati toj zakonomernosti, Italija je novi evropski šampion, zato što je pobedila Nemce u polufinalu (2:1), mada su "azuri" noćna mora "pancerima", jer su ih na velikim takmičenjima pobedili svih osam puta.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA