Bosanci otkrili Vujoševićevu PLATU! Ali i jednu obavezujuću klauzulu u ugovoru

Trofejni trener pristao je na manja primanja nego glavni protivkandidat Aleš Pipan

  • 12

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila je selektora u liku Duška Vujoševića koji je prihvatio uslove košarkaškog saveza naših komšija i potpisao ugovor na četiri godine. 

Trofejni trener Partizana preuzeće brigu o selekciji BiH po završetku sezone kada će se i zvanično razići sa aktuelnim klubom Limožom sa kojim odrađuje drugu sezonu.

>>> Vujošević imenovan za selektora Bosne i Hercegovine!

Poznato je, dakle, trajanje ugovora, a bosanski mediji otkrili su i kolika će biti Vujoševićeva plata.

Prema nezvaničnim informacijama Vujošević će imati godišnje između 40 i 50.000 evra, a njegovi finansijski zahtevi bili su manji od onih koje je tražio Slovenac Aleš Pipan.

- Sa Vujoševićem smo potpisali ugovor na četiri godine i po isteku obaveza u Limožu na kraju sezone preuzeće reprezentaciju. Ne znamo kada će biti promocija pošto je sezona u toku pa ima obaveza u klubu. Naš cilj je stvaranje reprezentacije za duži period - rekao je generalni sekretar KS BiH Dubravko Barbarić.

Mediji u BiH takođe otkrivaju da u ugovoru postoji klauzula po kojoj Vujošević mora uspešno da završi pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Ove godine od 2. do 19. avgusta BiH očekuju utakmice sa Slovačkom, Švedskom i Jermenijom i dve prvoplasirane ekipe izboriće prolaz u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Vujošević je će na klupi BiH naslediti Damira Mulaomerovića sa kojim ta reprezentacija nije uspela da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dodson

    28. mart 2017 | 13:19

    Dobro nam došao Kralju, sad ce nesto da bude i s nama Nurkic, Teletovic, Gordan, Vrabac, Musa... trebaju cvrstu ruku pa ako treba i daviti☺slobodno vaspitne pali Dule....

  • Звездa €^®®¥¥£©

    28. mart 2017 | 12:43

    Он и успех. Нису изгледа обратили пажњу шта је урадио са нашом репрез.са ЦСК са Лиможом. Али бар је јефтин.

  • Franja osnivac Jsd

    28. mart 2017 | 13:09

    Gde god je radio u inostranstvu ovaj trener bez rominga,nije uspeo da napravi nikakav rezultat,osim u patlidzanu kao drzavni projekat!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA