MILKO: Partizan je veći klub od Zvezde koja je pre 20 godina skrenula s puta!

„Logično je da su Stojković i Kleo otišli u veći klub. Zvezdu još samo ime drži da ne bude četvrta ili peta na tabeli, a ne znam da li joj još i sudije pomažu“, kaže bivši igrač večitih rivala

  • 10

Nekadašnji fudbaler dva najpopularnija srpska kluba Milko Đurovski posetio je fudbalere Partizana na pripremama u Sloveniji i tom prilikom, između ostalog, pričao i o "prebegu" u komšijsko dvorište. Đurovski  je sredinom 80-ih uzburkao duhove  selidbom sa crveno-belog na crno-beli deo Topčiderskog brda.

- Da se razumemo, ono što sam tada uradio sada sigurno ne bih ponovio. Tada sam posle pobede u derbiju proslavio sa svojim saigračima i navijačima, a kasnije su mi navijači Zvezde u gradu čestitali na dobroj igri. To danas nije moguće - rekao je Đurovski za Sportski Žurnal.

Ako pitate nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i Partizana Milka Đurovskog, dilema o tome koji od večitih rivala je veći klub i ima bolji tim, ne postoji. Đurovski kaže da zna zašto Partizan već godinama drži primat.

- Partizan je, za razliku od Zvezde, mnogo pažnje posvetio omladinskoj školi. Pre 10 godina kada sam radio neki intervju za televiziju išli su snimci treninga Zvezdine dece na atletskoj stazi i Partizanove u Zemunelu. To je jedan od razloga propasti Zvezde.

Na kraju, Đurovski kaže da razume ono što su uradili Kleo i Vladimir Stojković.

- Svaki sportista pravi put ka boljem u karijeri. Logično je što su otišli u veći klub. Ako mene pitate, nemam dilemu ko će osvojiti titulu naredne godine. To je Partizan. Zvezdin problem je što je u poslednjih 20 godina skrenula sa puta. Kako da Robi Prosinečki stvori bilo šta, kada je klub u tolikoj besparici? Zvezdu još samo ime drži na tabeli, inače bi potonula do četvrte ili pete pozicije. Ne znam da li joj još sudije pomažu kao ranije. Zgrozio sam se kada sam jednom video da Zvezdini klinci treniraju na atletskoj stazi, a da Partizanovi uživaju u Zemunelu - zaključio je Đurovski.

(Telegraf.rs/ Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milanche

    2. jul 2012 | 11:58

    Milko da znas nesto o fudbalu, ti ne bi napustio Zvezdu koja je iste godine osvojila LS !!! ti si isti Stojke, koji pati za Zvezdom, a igra za Partizan

  • Marakana boys

    2. jul 2012 | 15:03

    Jeste Milko, i ti si isto tako veci fudbaler od Maradone! Ajde pali indijancino...

  • marko

    2. jul 2012 | 15:56

    CZBG - Partizan titule 25-24 kupovi 24-12 evropski trofeji 1-0 svetski trofeji 1-0 pobede u derbiju 58-41 pobede u kup derbiju 20-11 ajde milko a i ostali grobari objasnite kako je partizan veci klub od zvezde, jedino ako se vodite nekom drugom statistikom a ne ovom koju sam ja naveo!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA