≫ 

Jača se atletska infrastruktura Srbije: Počinje izgradnja dvorane u Ćupriji (VIDEO)

Radovi na novoj Atletskoj dvorani uskoro počinju, a završetak je planiran za narednu godinu

  • 1

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i direktor republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, danas su potpisali ugovor o preuzimanju najsavremenije atletske staze koja se koristila u Kombank Areni za Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani 2017. godine.

Tom prilikom prisustvovali su predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković.

Veselin Jevrosimović zahvalio se Vladi Republike Srbije na ukazanom poverenju i na mogućnosti da izgradimo drugu Atletsku dvoranu u Srbiji.

- Hvala Vladi Republike Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji su odlučili da doniraju stazu sa EP 2017. upravo Ćupriji. Iz ovog grada potiče mnogo atletskih legendi, a siguran sam da ćemo uskoro imati i nove - rekoa je Jevrosimović i dodao:

- Mi kao ASS imamo veliki interes da atletiku vratimo u ovaj grad jer ovaj grad je imao atletske veličine kao što su Dragan Zdravković, Vera Nikolić, Snežana Pajkić. Nadam se da ćemo u roku od dve godine ovaj projekat privesti kraju i da će Ćuprija postati jak atletski centar na Balkanu. Hvala puno, ovo je veliki dan za Ćupriju.

Radovi na novoj Atletskoj dvorani uskoro počinju, a završetak je planiran za narednu godinu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Posle uspešno organizovanog EP u atletici u Beogradu, Vlada Republike Srbije odlučila je da atletsku stazu preseli u Ćupriju bez nadoknade. To nije slučajno jer republički organi  imaju odličnu saradnju, a i opština Ćuprija je tradicionalno najtrofejnija opština u pogledu atletike - rekao je Jovan Vorkapić direktor republičke direkcije za imovinu:

- Zahvaljujem se predsedniku opstine Miroslavu Eriću i predstavnicima ASS što su prepoznali Ćupriju kao pravo mesto za ovaj prenos. Želim puno sreće u radu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vučko

    2. april 2017 | 00:45

    Dobar je to sport,ne treba tu puno pameti samo obezbediti dobre uslove i omasoviti ga i rezultati dolaze sami po sebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA