Radonjić ponosno branio sve što je Zvezda uradila do sad: I šta ako izgubimo od Darušafake?

Trener crveno-belih je imao šta da poruči posle trijumfa nad Uniksom

  • 26

Da je neko na početku sezone ponudio Zvezdi 16 pobeda u Evroligi, bez razmišljanja bi taj broj bio prihvaćen, jer, kako se kalkulisalo, to je bilo sasvim dovoljno za Top 8.

Međutim...

Ni 16 pobeda, a Radonjić ih je nazvao "ogromnih 16 pobeda", nažalost možda Zvezdi neće biti dovoljne da prođe u četvrtfinale elitnog takmičenja.

>>> Zvezda razbila Uniks, ali tek sad sledi ono pravo: Budućnost i Darušafaka! (FOTO)

Da bi to uspela, u psolednjem kolu Beograđani moraju da pobede Darušafaku, na njenom terenu. Teško. Ne i nemoguće, ali sve i da se ne desi pobeda, ako pitate trenera Zvezde, on je prezadovoljan učinjenim u novom formatu Evrolige.

- Imam osećaj ogromnog zadovoljstva zbog toga što smo došli do čak 16. pobede u Evroligi - ponosno je izgovorio crnogorski stručnjak.

- Kada se setim samo kako je bilo na početku i sada kada gledam ovaj momenat, osećam se predivno. Nažalost, to nije dovoljno za prolaz u osam, iako se smatralo da isto tako ogromnih 14 pobeda donosi nešto tako ili 15 sto posto. Ali, tu smo-gde smo. Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo našim igrama u Evroligi. Ali, u ovom trenutku bih zastao na tome, jer pre puta u Istanbul imamo meč koji je daleko važniji od toga.

O samom meču u kojem je njegov tim dominirao, Radonjić je rekao.

- Što se tiče same utakmice, mislim da smo odigrali jedan dosta dobar meč, stabilan, standardno dobru odbranu, raspoloženi smo bili u napadu. Osim problema sa skokom, sve ostalo smo dobro odradili. Imali smo dobar procenat za tri poena i tako uspeli da savladamo dobar tim kao što je Uniks. Sada, naravno, predstoji fokus na Budućnost.

Novinari su pitali Radonjića da li je razočaran raspletom s obzirom na to da su do juče bili praktično viđeni u četvrtfinalu, a sada moraju da igraju za Top 8 u Istanbulu.

- Prvo, mi smo apsolutno svesni svega što smo uradili, ja posebno, i sa tog aspekta ne osćema se razočarano. Na kraju krajeva, i šta ako izgubimo od Darušafake sa neznam koliko razlike? - odgovorio je Radonjić, pa nastavio:

- Bitno je da se zna jedna stvar. Pre porčeka sezone niko nije znao kako ćemo da izgledamo. Tako je i bilo. Tek posle završetka sezone će moći da se kaže koliko smo uradili. Da nam je neko rekao da sa 16 pobeda nećemo proći... Da li bih ja time trebalo da budem razočaran? Ne. Ja sam oduševljen. Znamo dobro koliko smo se potrošili za taj broj pobeda. To najbolje znaju igrači, više nego ja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan lazarevac

    31. mart 2017 | 21:57

    Idemo na pobedu u istambul

  • ЖИКА ЖИВАЦ

    31. mart 2017 | 22:30

    Radonja svaka cast na uradjenom,ti si najbolji trener na ovim prostorima!Momci su pokazali da su borci,kako god bilo na kraju ponosni smo na vas!

  • zoran

    31. mart 2017 | 21:46

    Radonjicu svaka cast za ucinjeno ali mi nije jasno jedno. Zašto kod vođstva od 20 razlike na tri minuta do kraja i na manje bitnim utakmicama ne daješ šansu onim igracima koji su imali manju minutažu. Time razigravas cijelu ekipu i odmaras standardne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA