Ukradena poverljiva dokumenta Svetske atletske federacije o sportistima koji su koristili nedozvoljena sredstva!

Grupa koja sebe naziva Fancy bear je već ranije napala bazu svetske antidoping agencije, kada je objavila poverljive informacije o pojedinim sportistima koji su koristili nedozvoljena sredtsva ali u medicinske svrhe

  • 1

Svetska atletska federacija našla se ponovo na udaru grupe hakera koji sebe nazivaju "Fancy bear" koji su upali u bazu podataka i ukrali poverljivadokumenta o atletičarima, a naročito ona koja se tiču "Uzimanja nedozvoljenih sredstava radi terapeutskih svrha" (TUE- Therapeutic Use Exemption).

To praktično znači da ova hakerska grupa poseduje podatke o atletičarima koji su strogo povreljivi i nalaze se u njihovim ličnim kartonima, a mogu se zloupotebiti,baš kao što su to uradili pre nekoliko meseci kada su upali u bazu Svetske antidoping agencije i izložili javnosti Serenu Vilijams i šta je sve ona koristila u terapeutske svrhe.

Slično je bilo i sa Milošem Teodosićem kada su naveli da je tokom oporavka lakta koristio neka sredstva, ali pod dozvolom doktora i antidpoing agencije.

Svetska atletska federacija je pozvala atletičare koji su imali TUE od 2012. godine da se jave IAAF ako imau neka pitanja, a ostali bi trebalo da uđu u sistem i provere svoje podatke na saktu askiaaf.org.

- Naš prvi prioritet je da zaštitimo atletičare i njihove poverljive informacije. Iskreno se izvinjavamo i naša posvećenost je da nastavimo da rešimo ovu situaciju i napravimo sigurno okruženje za sve nas - navodi se u saopštenju IAAF-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA