≫ 

ZVEZDA IZGUBILA MEČ GODINE: Crveno-bela bajka završena tužno u Istanbulu! (VIDEO)

Najvažniji meč na kraju ligaškog dela takmičenja završen porazom

Ništa od podviga! Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Darušafake sa 78:62 u poslednjem kolu Evrolige, pa su ostali bez Top 8 faze,  u koju je upravo turski tim otišao.

Hrabro je igrala Zvezda i bez povređenog Stefana Jovića, uspela je da istopi 16 poena razlike u trećoj deonici, ali nije imala snage da napravi završni udarac. Trojke su presudile crveno-belima, koji nikako nisu uspevali da sa distance uravnoteže igru i rezultat.

>>>Početak domaće košarkaške lige zavisi od Crvene zvezde!

>>>MISTERIOZNA PORUKA ZVEZDE: Da li je upravo saopštila rezultat kojim će dobiti Darušafaku? (FOTO)

>>>Telegraf pronašao Cirbesovu nastavnicu: Pričala je o njemu kao o đaku i švaleru!

Zvezda je loše ušla u meč, Darušafaka je serijom od 10:0 počela duel i najavila da će diktirati tempom. Nije išlo preko Kuzmića, kome je zadavao probleme talentovani Žižić, promašivali su se ziceri i to je skupo koštalo u nastavku. Nemanja Dangubić je uspeo u uvodnim minutima da održi kakav-takav tempo, ali se žestoko osetilo odsustvo Stefana Jovića u organizaciji igre.

Volters nije ni korišćen dugo kao rezervna opcija, Dženkins se trudio da održi nivo reprezentativca Srbije, ali je u odbrani pre svega žestoko škripalo dugo, što je surovo kažnjavano trojkama. Tek u 25. minutu je Zvezda pogodila prvu, Simonović je dugo bio zaslužan za balans na 10 poena razlike, a uspeli su crveno-beli da smanje i sa 16 poena na egal.

Ipak, u tim trenucima upravo su trojkama Turci lomili samopouzdanje timu Dejana Radonjića, koji fenomenalnu sezonu nije krunisao plasmanom u četvrtfinale, kao u prošloj sezoni. Dovoljno je videti odnos trojki, 1/16 naspram 10/30 turskog tima, koji je imao i čak 70.4 odsto šuta za dva, pri 19/27.

Darušafaka - Crvena zvezda 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13)

Darušafaka: Vilbekin 16, Jagmur, Batuk 3, Vonamejker 22, Klajburn 10, Ulubaj, Moerman 5, Aldemir, Anderson 6, Žižić 11, Bertans 5, Harangodi

Crvena zvezda: Volters 3, Tompson 4, Dangubić 9, Mitrović 2, Lazić 2, Dobrić, Simonović 10, Rakićević, Dženkins 12, Gudurić 5, Kuzmić 14, Bjelica 1

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crna Gora

    7. april 2017 | 23:20

    Za malo. Da se igra top 9 usli bi. Ipak, sve cestitke FMP - u na partijama u EL. Recimo, Zvezda nikad nije igrala ovako i bila blizu. Sad ce imati vremena da se spreme za odmjeravanje snaga, po sopstvenim zeljama, sa Golden Stejtom i. ostalim NBA ligasima. Bice interesantno vidjeti amerikance kak se muce protiv celicne odbrane Lazica i drugova, kako to rece Milan Gurovic. Jos jednom sve cestitke i velikom treneru i jos vecem DPS - ovcu Radonjicu.

  • NIGHTRAIN

    7. april 2017 | 19:48

    Zvezda prosla ili ne ove sezone je igrala odlicno.hvala za sve lepe veceri gde su padali mnogi vrhunski timovi.a vi sto navijate i velicate turke vi niste Srbi vi ste turci i jadni .idite u tursku kad vam je draza od Srbije.volim Zvezdu ne mrzim Partizan i Srbiju.zivela SRBIJA

  • NIGHTRAIN

    7. april 2017 | 21:40

    Veliki sam zvezdas.imam drugove grobare.grobare koji vole partizan vise nego hleba da jedu.zezamo jedni druge kad nam nas tim uzgubi ali nikad nisu velicali turke veselili se turskoj pobedi.pa ti turci nas ubijaju.volite svoje klubove ali ne velicajte turke i hrvate.volim SRBIJU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA