14

Slučaj Pavkov: Radnički dobio Zvezdu na sudu!

Crveno-beli će na osnovu presude Arbitražnog suda morati da urade ono što su bili dužni odmah po sklapanju dogovora - da plate

Milan Pavkov
Foto: Crvenazvezdafk.com

Spor na relaciji Fudbalski klub Radnički iz Niša i fudbalski klub Crvena zvezda, u vezi sa transferom Milana Pavkova među crveno-bele, dobio je svoj epilog.

Tužbu, koju je Fudbalski klub Radnički uputio Arbitražnom sudu pre dva meseca, a na račun toga što im Crvena zvezda nije isplatila novac za transfer Milana Pavkova, dobio je niški klub, potvrdio je njihov direktor Rade Basta, prenosi portal Južne vesti.

Prema ugovoru koji su dva kluba sklopila 10. januara ove godine, a koji je Radnički podelio sa javnošću, crveno-beli su se obavezali da Nišlijama za prodaju Pavkova isplate 300.000 evra, ali i dve trećine odmah po potpisivanju i jednu do 1. jula 2017. godine.

Ipak, u niškom klubu su rekli da “ni cent” nije stigao iz Crvene zvezde, te da su primorani da ih tuže, a direktor Radničkog Rade Basta potvrdio je da su oni dobili ovaj spor.

Novac još nije stigao, ali mi smo dobili presudu da su nam dužni i sledeći korak je da krenemo u blokadu njihovog računa, pa ćemo da čekamo da naplatimo naša potraživanja i nadamo se da neće moći da licenciraju stadion i da registruju igrače u junu, dok ne plate nama – kaže Basta.

Inače, ovaj transfer dugo je privlačio pažnju domaće fudbalske javnosti. Kada je, nakon brojnih oprečnih komentara o tome da li će Pavkov doći u Ljutice Bogdana ili ne, konačno ugovor potpisan, on je sadržao spornu tačku o dolasku Stefana Ilića bez obeštećenja na “Čair”. Nakon što je i to rešeno time što je “zlatni orlić” ipak postao igrač Radničkog, ovaj klub je izašao u javnost sa podatkom da Zvezda ne poštuje svoje obaveze, pa su svoja prava potražili na sudu.

Zanimljivo, glavni akter ovog transfera, Pavkov, u potpuno je drugom planu kod miodraga Božovića u prolećnpom delu sezone.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: FK Crvena zvezda, FK Radnički, Milan Pavkov
Popularni komentari
 • R
  Robi zvezdin cetnik

  Nema problema,Terza je cestit covek,pozajmice pare od interpola i platiti dug…

 • D
  Delija momak

  Sve ovo oko coveka koji nije ni na klupi

 • I
  Igokea-partizan

  Klasika, dovedu bruku igraca i ne daju im da igraju. Kao da namjerno nas guraju u sto veci dug i jaz

foto dana

video dana