≫ 

Monako slavio u Dortmundu! Mbape pokazao zašto je najveći talenat sveta, Kagava dao nadu Borusiji pred revanš (VIDEO)

Fantastičan meč odigrali su ''Kneževi'' i slavili su protiv Dortmunda, koji se nije oporavio nakon terorističkog napada u utorak

  • 2

Kakva je igračina Kilijan Mbape! Nije ni čudo što bisera Monaka smatraju trenutno najvećim fudbalskim talentom sveta, a potvrdu toga dao je i u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona između Borusije Dortmund i Monaka u kojem je njegova ekipa slavila sa 3:2!

Mladi Francuz je postigao dva gola u pobedi svoje ekipe i tako ''Kneževima'' trasirao put ka polufinalu najelitnijeg takmičenja sveta. Delovalo je u jednom trenutku i da je Monako jednom nogom već među 4 najbolje ekipe, ali je Šinđi Kagava u 84. minutu dao gol nade za Dortmund pred put na revanš meč u Monaku.

BORUSIJA DORTMUND - MONAKO 2:3

(Dembele 57 Kagava 84 - Mbape 19,79, Bender ag. 35)

Borusija: Burki, Pišček, Sokratis, Ginter, Šmelcer, Bender, Vajgl, Dembele, Gereiro, Kagava, Obamejang

Monako: Subašić, Ture, Glik, Žemerson, Rađi, Fabinjo, Mutinjo, Bernardo Silva, Lemar, Mbape, Falkao

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Meč je odigran za manje od 24 sata od terorističkog napada na autobus Borusije u utorak u kome je povređen Mark Bartra, koji je nakon povrede ruke u toj situaciji i operisan

Dortmund je nošen fenomenalnom podrškom od starta krenuo ofanzivno, ali prvih nekoliko prilika nije iskoristio, a Monaku je na drugoj strani omogućen veliki broj kontri.

Posle jedne takve, gde je u naletu bio Kilijan Mbape, Monako je dobio penal, pošto je talentovani napadač oboren u kaznenom prostoru. Ipak, Fabinjo je loše šutirao i lopta je završila pored stative.

Ipak, samo 2 minuta kasnije Mbape postiže svoj prvi gol. Bio je na pravom mestu posle centaršuta Lemara sa leve strane i možda malo nehotice ubacio loptu u mrežu. Takođe, utisak je da je bio u ofsajdu u toj situaciji.

Dortmund je nakon toga nastavio sa ozbiljnijim napadima, ali je Monaku otvorio dodatni prostor. To je gostujuća ekipa i iskoristila u 35. minutu pa je preko autogola Bendera povela sa 2:0. Fudbaler Dortmunda je nespretno reagovao posle centaršuta Rađija sa leve strane i zakucao je loptu u mrežu Burkija.

Tim rezultatom je i završeno prvo poluvreme, a u nastavku je viđena totalna ofanziva Dortmunda. U 57. minutu su se domaćinima napadi i isplatili i Dembele je smanjio prednost Monaka na 2:1.

Nakon toga usledili su siloviti naleti ''Milionera'', ali je Monako odolevao, a u 79. minutu je Mbape pokazao kakva je klasa!

Posle fenomanalnog prodora je zatresao mrežu na sjajan način i doneo prednost od 3:1 gostujućoj ekipi. Delovalo je da će ubedljivo otiši kućama, ali je u 84. minutu Kagava postigao gol za 3:2 i tako vratio nadu Dortmundu pred revanš u ''Kneževini''.

All Goals & Highlights HD - Borussia Dortmund 2... by jason-pitt1

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lopta

    12. april 2017 | 18:41

    Da sve prodje kako treba i da uzivamo u fudbalu.

  • Deni

    12. april 2017 | 22:02

    Ovaj Mbape me uzasno podseca na Ronalda Zubu dok je igrao za PSV,gradja frizura misici sve predispozicije jos mu broj 9 fali na ledjima,napokom posle dugog vremena jedna tipicna devetka,bice on za godinu ili dve u rangu mesija i ronalda zivi bili i vedeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA