≫ 

Dva penala i 2:0 za Zvezdu sa eksperimentalnim sastavom, crveno-beli spremni za derbi! (VIDEO)

Grof uspešno eksperimentisao sa kombinovanim sastavom

  • 32

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Borac iz Čačka sa 2:0 golovima Kange i Boaćija, pa sa +3 ulazi u večiti derbi.

Na startu plej-ofa, Zvezda će u utorak od 17.30 dočekati Partizan, a uvertira je napravljena utakmicom sa Čačanima. Dobar utisak ostavili su gosti, nekoliko puta su ozbiljno pripretili Manojloviću, ali je kombinovani sastav Miodraga Božovića rutinski odigrao za tri boda.

Pred kraj prvog poluvremena, Plavšić je izborio penal koji je realizovao Kanga, da bi pred kraj rezervista Ruiz iznudio novu najstrožu kaznu. Nije mu uspelo i da postigne gol kada mu je Kanga prepustio da reši meč, Boaći je iz odbitka zakucao loptu u mrežu.

Zvezda posle podele bodova ima 40 bodova, tri više od "večitog" rivala, koji je u 30. prvenstvenom kolu posle preokreta u gostima pobedio Novi Pazar sa 3:1.

Strelci za crveno-bele protiv Borca na stadionu "Rajko Mitić" bili su Gelor Kanga iz penala u 36. i Ričmond Boaći u 87. minutu, a pošto je Džon Ruis promašio jedanaesterac.

Arbitar Nenad Đokić je dodelio Zvezdi prvi penal penal posle duela u kaznenom prostoru Borca, u kom je Nemanja Janičić oborio Srdjana Plavšića. Drugi je dosudjen posle prekršaja Miloša Markovića nad Ruisom.

Pre prvog gola obe ekipe su imale prilike, a najbolju Borac u 25. minutu, kada je Miroljub Kostić šutirao posle loše reakcije domaćih fudbalera, ali je Filip Manojlović odlično odbranio.

Zvezda je bila bolja u drugom poluvremenu i imala nekoliko dobrih prilika, a u 51. minutu joj je poništen pogodak, zbog ofsajda Srdjana Vujaklije. Pomoćni sudija je podigao pa spustio zastavicu, glavni arbitar je pokazao na centar, ali se brzo predomislio.

Borac je takodje imao šanse, a najbolju u 84. minutu, kada je Milan Maričić šutirao, ali mu je udarac izblokiran, posle čega je lopta otišla u korner. Zvezda je ubrzo posle toga postigla drugi pogodak.

Trener crveno-belih Miodrag Božović promenio je tim, u koji je uvrstio Stefana Miloševića na levog beka, a Uroša Račića na poziciji zadnjeg veznog. Mihailo Ristić je igrao levo krilo, a Damjan Le Talek štopera umesto suspendovanog Abrahama Frimponga.

Napad je, kao što je i najavljeno predvodio Vujaklija, koga je u drugom delu zamenio Boaći. Ruis se posle povrede vratio u tim, pošto je ušao u igru u drugom poluvremenu.

Utakmicom protiv Borca nastavljena je loša poseta na stadionu Zvezde, pošto je susret pratilo malo više od dve hiljade ljudi.

Plej-of Super lige Srbije počeće u utorak, a već tada će se igrati "večiti" derbi, od 17.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Crvena zvezda - Borac 2:0

(Kanga 35, Boaći 87)

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Le Talek, Luković, Milošević (od 56. Ruiz), Račić, Milijaš, Kanga, Plavšić, Ristić, Vujaklija (od 71. Boaći)

Borac: Aleksić, Obradović, Drašković, Janičić, Sajčić, M. Kostić, Zoćević, L. Jovanović, Tijago (od 71. Marčić), Marković, Mihajlović (od 68. Punoševac)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V88

    13. april 2017 | 16:34

    Protiv svih sem protiv Partizana je mogao petlice izvoditi.Sram vas bilo.A protiv Partizana 16 na 11.I opet nista sramote Srbije!

  • D efekt

    13. april 2017 | 18:35

    Cist penal kao gol u derbiju ;)

  • GROBAR spalio Đenku

    13. april 2017 | 19:23

    Ne vidim kako su spremni za derbi,nakon dva penala protiv najlosijeg tima prvenstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA