Pred Zvezdom su dva puta za sledeću sezonu, a samo JEDAN vodi na F4 Evrolige! (VIDEO)

Crveno-beli su imali odličnu sezonu kako u ABA tako i u Evroligi, ali za veće domete sledeće sezone potrebna je podrška

  • 28

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su drugi trofej ove sezone namenjen prvaku ABA lige. Prethodno su uzeli i domaći Kup Radivoja Koraća, a ostalo im je još jedno takmičenje domaća Superliga gde su favoriti.

>>> Radonjić se odavno nije ovako iznervirao: Pogledajte kako je vikao na Mitrovića u Zagrebu (VIDEO)

Osim toga, crveno-beli su ostvarili odličan rezultat u Evroligi i samo splet okolnosti ih je sprečio da se nađu među osam najboljih i da igraju plej-of.

>>> Čović poručio iz Zagreba posle trećeg prstena: Zaslužili smo da budemo državni projekat!

Posle ovako dobre sezone, koja još nije završena, a u kojoj je obezbeđena Evroliga sledeće godine, pitanje koje svi fanovi Zvezde postavljaju je - kako će tim izgledati sledeće godine?

To neće biti obična sezona u Evroligi, jer se fajnal for igra u Beogradu 2018. što donosi određenu težinu. Ali, Zvezda je spremna da napravi korak više od ove sezone i da se plasira na završni turnir.

Međutim, pred njom su dva puta. Jedan je da se sačuva ovaj tim i dovedu još dvojica igrača, zašta su potrebna velika sredstva, a drugi je rekonstrukcija i transferi igrača.

Nema sumnje da čelnici Zvezde žele da krenu prvim putem i napadnu F4 turnir što je potvrdio i sam Nebojša Čović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Mislim da ovo nije vrhunac Crvene zvezde, siguran sam da možemo da napravimo više od ovoga. Naročito mislim na Evroligu sledeće godine. Ponovo smo izborili učešće, ali bih želeo, da se popnemo stepenik više, naročito zbog fajnal fora u Beogradu - rekao je Čović.

To znači da moraju da sačuvaju ovaj tim i da dodaju još trojicu ili četvoricu igrača. Nema sumnje da će najverovatnije Stefan Jović otići, mada se nikad ne zna, ali zato moraju da ostanu svi ostali igrači kako bi se nastavio kontinuitet.

Ako ode Jović, trebalo bi dovesti drugog kvalitetnog plejmejkera (Idealno bi bilo Miloš Teodosić, ali pitanje koliko je realno) kao i rezervnog plejmekera, plus još jednog igrača na pziciji centra i na poziciji krilnog centra (malo kvalitetnijeg od Tompsona, mada je on pokazao da može dosta ako mu se da šansa)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U tom slučaju Zvezda bi imala izuzetno uigran i dobar tim koji mogao da nastavi tamo gde je stao ove godine, pred vratima Plej ofa i da se domogne završnog turnira. Ali, kako ističe Nebojša Čović za to treba podrška države, jer je i ove godine bilo teško izdržati. Igračima kasni po nekoliko plata.

- Tim može da se sačuva ako dobijemo podršku. Ovo ne govorim da bih kukao, već zato što sam realan. Posle svih rezultata i svega što smo izdržali i pojedinačno i lično i porodično, nema razloga da ne kažem to glasno - kaže predsednik Zvezde.

Međutim, postoji i drugi put kojim klub može da krene sledeće sezone. A to jer transferi igrača i sklapanje novog tima od zarađenog novca. Nema sumnje da su Jović, Gudurić na ceni, da bi solidan novac mogao da se doibije za Dangubića i Mitrovića, kao i za Kuzmića koji je ove godine igrački "eksplodirao" Ali, koja je onda svrha svega i igranja u Evroligi, ako se svake godine menja tim i prodaju igrači.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Sa druge strane, postoji i drugi koncept, a to je praviti nov tim za sledeću sezonu na finansijskoj osnovi sadašnjeg tima. To znači transfere igrača, koji imaju vrednost. Videćemo, otvorene su obe mogućnosti, ali ponavljam da smo ogromnim radom i trudom došli do ovga da postanemo državni projekat - kaže Čović.

Dakle, sudbina Zvezde zavisi od finansija sledeće sezone i pitanje je da li će država želeti da ulaže u ovaj vid promocije zemlje.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    14. april 2017 | 10:40

    Звезди треба Тео и Јокић или Боби. Доста је зарађено ове год.,нека помогне и нама држава као што је годинама помагала инострани клуб, и можда буде и више од Ф4.

  • Patriota

    14. april 2017 | 12:15

    Ostaviti ovaj tim i malo ga pojačati sa nekim od naših super igrača koji igraju po svetu. Jovića obavezno ostaviti i praviti kostur od naših reprezentativaca. Naši igrači su fenomenalni i košarkaški savez i drž. Srbija bi Zvezdi trebala pomoći u toj priči, jer bi se ti momci odlično uigravali i za reprezentaciju Srbije, gde bi pravili još bolje rezultate!

  • Demi

    14. april 2017 | 11:51

    Pomozi drzavo da i dalje budemo svetska velesila u sportu! Ima li boljih ambasadora od sportista?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA