Borusija razmišljala da napusti Ligu šampiona!

Monako je u odloženoj utakmici slavio u Dortmundu 3:2 i stekao dobru prednost pred revanš četvrtfinala Lige šampiona na stadionu Luj drugi

  • 1

Izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Hans-Joakim Vacke okrio je da su svi iz kluba ozbiljno razmišljali da odustanu od nastupa u Ligi šampiona, posle naređenja UEFA da igraju meč protiv Monaka nepun dan posle bombaškog napada.

>>> Trener Borusije grmeo na bezdušnu UEFA-u: Naredili nam da igramo dan posle bombaškog napada, kao da su nas gađali konzervama!

Tri eksplozije dogodile su se u utorak u napadu na klupski autobus "milionera" na putu ka stadionu Vestfalen, a fudbaleru Marku Bartri slomljena je ruka, zbog čega je morao na operaciju.

- Kratko smo razmišljali da napustimo Ligu šampiona, ali smo se predomislili jer bi to bila pobeda ljudi koji su nas napali.

-Rekli smo igračima da ko nije sposoban da igra može da ne izađe na teren, ali su svi bili složni da nastupe. Hvala im što su sa ponosom predstavili Borusiju - rekao je Vacke za nemački Špigel.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Funkcioner Borusije kazao je i da je bio na vezi sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

- Napad na naše fudbalere je više bio napad na državu, nego na Borusiju - naveo je Vacke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA