≫ 

Real bombom Iska iščupao pobedu u 90. minutu, Atletiko promašio dva penala, ali zgazio Osasunu (VIDEO)

Fransisko Isko je junak Reala!

  • 1

Kakva drama je viđena u Hihonu! Real je na kraju iščupao pobedu fenomenalnim golom Iska u 90. minutu i slavio protiv Sportinga sa 3:2!

Strepeli su do poslednjeg minuta navijači Reala, dok su se navijači Barse nadali kiksu najvećeg rivala uoči El Klasika. Kraljevski klub je bio ''zreo'' za kiks, jer je zbog revanša sa Bajernom u četvrtfinalu Lige šampiona odmarao gotovo ceo prvi tim, uključujući i Ronalda.

I nije ni počelo dobro po ekipu Zinedina Zidana, jer je Hrvat Duje Čop u 14. minutu doveo domaću ekipu u prednost, kada je iskoristio loše postavljenu ofsajd zamku igrača Reala. Ipak, junak utakmice, Isko, već posle tri minuta poravnao je prednost kada je u odbrani Hihona napravio dar-mar i posle sjajnog solo prodora postigao gol za 1:1.

Tim rezultatom je i završeno prvo poluvreme, a i drugo je počelo slično kao prvo. Ponovo je Hihon pooveo, posle smušene reakcije odbrane Reala, i Vesga je postigao gol za 2:1. Prednost je trajala do 59. minuta, kada je Alvaro Morata u svom stilu, sjanim udarcem glavom ponovo izjednačio rezultat.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

E onda je krenula prava agonija za Real. Igrale su se faktički viktorije pred golom Sportinga, ali njihova odbrana nije popuštala. Delovalo je da će Zidanu eksperiment da se obije o glavu, ali je onda sevnula bomba Franciska Iska u 90. minutu za veliku radost, a možda i gol koji je vredan titule!

Sada je na Barsi dodatni pritisak pred meč protiv Real Sosijedada, koji je na programu od 20.45.

Atletiko Madrid je bez ikakvih problema savladao fenjeraša Osasunu sa 3:0. Najzaslužniji za trijumf bio je Janik Karasko, koji je postigao dva gola, a jedan je dao i Felipe Luis. Sve je bilo rešeno već u 61. minutu. Mogla je pobeda Jorgandžija da bude i ubedljivija, ali su u samoj završnici promašili čak dva penala.

Jedan je promašio Karasko u 89. minutu, a zatim i Tomas u 90. minutu. Ipak, to nije preterano promenilo situaciju kada je konačan ishod u pitanju i Atletiko se učvrstio na trećoj poziciji i sada ima četiri boda prednosti u odnosu na Sevilju, koja u nedelju ima teško gostovanje Valensiji.

Primera 32. kolo:

Petak:

Atletik Bilbao - Las Palmas 5:1

(San Hose 7, Munain 9, 58, Aduric 18, 59 - Bigas 12)

Subota:

Deportivao - Malaga 2:0

(Hoselu 47, Moskera 67)

Sporting Hihon - Real Madrid 2:3

(Čop 14, Vesga 50 - Isko 17, 90, Morata 59)

Atletiko Madrid - Osasuna 3:0

(Karasko 30, 47, Felipe Luis 61)

Barselona - Real Sosijedad 20.45

Nedelja:

Leganes - Espanjol 12.00

Valensija - Sevilja 16.15

Betis - Eibar 18.30

Granada - Selta 20.45

Alaves - Viljareal 20.45

Tabela:

Real Madrid 75, Barselona 69, Atletiko Madrid 65, Sevilja 61, Viljareal 54, Atletik Bilbao 53, Real Sosijedad 52... Leganes 27, Hihon 22, Granada 20, Osasuna 17.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA