≫ 

LUDA NOĆ U LIGI EVROPE! Produžeci na čak 3 meča, Tošić promašio penal za Bešiktaš, Rašford sprečio bruku Junajteda (VIDEO)

Polufinale će igrati Mančester junajted, Selta, Ajaks i Lion

  • 2

Luda i neverovatna noć viđena je u četvrtfinalu Lige Evrope gde su se produžeci igrali na čak tri meča!

Na kraju penali su viđeni samo u Istanbulu, pošto su Mančester junajted i Šalke uspeli da postignu po željeni gol u dodatnih 30 minuta.

Junajted i Anderleht su odigrali fenomenalan meč na Old Trafordu, a posle 1:1 u regularnom delu meča (toliko je bilo i u Briselu) Markus Rašford je u 107. minutu digao na noge svih 76.000 domaćih navijača - 2:1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Poveo je domaći tim golom Mkitarijana u 10. minutu upravo na asistenciju Rašforda, ali su Belgijanci izjednačili u 32. minutu preko kapitena Hanija.

Bio je to prvi gol koji su Đavoli ove sezone primili u Ligi Evrope na svom terenu. Mogao je Anderleht i ranije do gola, ali je Romero bio sjajan na golu Junajteda.

Murinjovu ekipu zadesio je i peh već na početku meča kada se povredio Roho, a umesto njega na teren ušao Blind. Upravo preko Holanđanina najviše je ''duvalo'' tokom čitavog meča. Na isteku 90. minuta povredio se i Zlatan Ibrahimović, koji je možda i završio sezonu.

Uroš Spajić i Ivan Obradović odigrali su odličnu partiju u dresu Anderlehta.

Šalke je uspeo da anulira onih Ajaksovih 2:0 iz prvog meča zahvaljujući golovima Gorecke u 53. i Burgstalera u 56. minutu meča, međutim pali su u produžetku iako su imali 3:0 i igrača više. Na kraju, Pirova pobeda od 3:2.

Holandski tim je od 80. minuta igrao bez isključenog Veltmana, ali su smogli snage da odu u dodatnih pola sata. A tamo ih je Kaliđuli dotukao u 101. minutu.

U tom trenutku nemački tim je išao dalje. Ipak, da ne odu u polufinale pobrinuli su se Viergeven u 111. i Junes u 120. minutu. Zanimljivo, kod gola Viergevena ''kumovao'' je Matija Nastasić.

Bešiktaš je na svom terenu uspeo da stigne gol minusa iz Liona (2:1) najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Taliski (27. i 58. minut).

Lakazet je u 34. minutu doneo gostima toliko željeni gol koji je bio dovoljan za produžetke. Tamo nije bilo golova i meč se rešavao sa bele tačke.

Posle prvih pet serija niko nije promašio (Babel, Tosun, Hačison, Arslan i Taliska za Bešiktaš, odnosno Fekir, Toliso, Hezal, Ribus i Valbuena), a ključan trenutak mogao je da se dogodi u sedmoj seriji. Duško Tošić je promašio, Žale mu se revanširao, da bi Hrvat Mitrović u 8. seriji ponovo bio neprecizan za Bešiktaš. Gosti su drugu šansu iskoristili i otišli u polufinale

Podsetimo, meč je sudio Milorad Mažić sa svojim timom koji su sjajno obavili posao. Zanimljivo, Mažić je žutim kartonom opomenio Duška Tošića u jednom trenutku.

Produžeci nisu igrani jedino u Belgiji gde je meč između Genka i Selte završen rezultatom 1:1 (0:0).

Rezultat koji je po ukusu španskog tima, i Selta je posle pobede od 3:2 u prvom meču našla svoje mesto među četiri najboje u Ligi Evrope.

Gosti su poveli preko Sista u 63. minutu, da bi Genk samo četiri minuta izjednačio preko Trosarda. Domaćem timu bio je potreban još jedan gol, ali do njega nisu uspeli da dođu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan RS

    21. april 2017 | 02:34

    E moj Karleusa.

  • momazver

    21. april 2017 | 09:13

    Gledao sam susret u Turskoj na *Roja directa*.Ne toliko kvalitetna,ali žustro igrana utakmica u k0joj sam video toliko NEZAMISLIVIH promašaja,da je to neverovatno.O penalima mogu da kažem da su do Karleuše ŠKOLSKI PRIMER kako TREBA to da se radi. Odlučno,žustro,hrabro i JAKO.Ion i Mitrović us..ali su motku sad od navijača.Karleušu ni žena sa besplatnim koncertom neće da izvadi, a za Mitrovića ne znam. Ma leteće obojica.Izbili su Bešiktašu najmanje 20 milina evra iz džepa ovom izgubljenom utakmicom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA