POČINJE BASKET SUPERLIGA: Mogu li igrači od 300 evra da se suprostave onima od 30.000?

Srpska Superliga biće sudar dva košarke

  • 1
KLS liga 3 Printskrin: Youtube

Pred nama je nikad zanimljivija KLS Superliga Srbije, domaćeg košarkaškog takmičenja. Četiri tima iz KLS suprostaviće se ABA ligašima koji odskaču po kvalitetu, organizaciji i finansijskim sredstvima.

>>> Srpski igrači traže 10.000 evra mesečno da igraju Superligu u kojoj su plate 300 evra!

To se najbolje videlo na Kupu Radivoja Koraća koji je bio baš kao probni balon za Superligu. Na žalost, videli smo neverovatnu dominaciju klubova sa jadrana koji su pobeđivali sa po 30 razlike.

Osim razlike u igračkom kvalitetu, postoji i razlika u finansijama koje zarađuju igrači. Tako imamo klubove Borac, Spartak, Vršac i Dinamik gde igrači imaju od 300 do 500 evra u proseku (možda ima i par onih koji doguraju do 1000 evra) mesečno. Tu mogu da se pridodaju i igrači FMP-a i Mega leksa koji imaju malo veća primanja.

Dok na kraju imamo Partizan i Crvenu zvezdu koji ozbiljno plaćaju igrače, bez obzira na to što plate kasne mesecima. Tako imamo sudar igrača koji igraju za 300 evra mesečno koji mora da čuva protivničkog igrača čija je plata 30.000 evra (Dženkins na primer) ili 20.000 (Volters) (plate igrača su nezvanične, jer klub nikad nisu saopštili koliki su ugvori prim.aut)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ili recimo neko od igrača Borca koji takođe minimalno izdvaja za igrače, treba da igra protiv Vila Hečera čija je mesečna plana meri u desetinama hiljada evra.

Najbolju definiciju ove Superlige dao je Goran Grbović bivši as Partizana, a sada komentator na SOS kanalu

- Biće to duel dve različite košarke, gde nekoliko ekipa iz KLS, koje su mešavina gerijatrije i prestarelih talenata treba da izađu na teren protiv ambicioznih i prejakih timaova sa iskustvom i igračima željnim dokazivanja, ali je sve to već viđen o na Kupu Koraća, tako da ne očekujem ništa drugo do finale Zvezda - Partizan- rekao je Grbović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Treba podsetiti da su klubovi iz KLS lige imali dosta problema ove sezone počev od neispravnih semafora, pa do kažnjavanja od strane direktora lige jer nisu imali jednobraznu opremu poput Spartaka koji je rival Zvezde uprvom kolu Superlige.

Takođe, klubovima su upozoravani da će biti suspendovani iz takmčenja ako ne izmire finansijske obaveze prema ligi.

Ali, nije sve u novcu ima nešto i u talentu. Najveći problem klubova iz unutrašnjosti nije budžet već nedostatak talentovanih igrača, koji u želji da što pre dođu do novca odlaze iz svojih sredina u Beograd sa 12, 13, 14 godina. Samim tim se urušavaju klubovi u unutrašnjosti.

Prints krin: KLS/Saopštenja Prints krin: KLS/Saopštenja

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    21. april 2017 | 18:20

    Битно је да Звезда узме трећу титулу, и тиме додатно докомплексирати играче неке екипе који ништа нису јефтинији, али њихове, макар и незваничне цене нисте објавили. Мада их је обелоданио Грба, код тегија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA