Sve o nastavku jurnjave Zvezde i Partizana za titulom. Pred vama je prvo finale (FOTO)

Partizan i Zvezda prvi meč posle derbija igraju protiv timova sa kojima imaju najlošiji učinak ove sezone

  • 5

Autoritativna pobeda Partizana u derbiju i prilazak Zvezdi na milimetar iza leđa, označila je početak u najavi najneizvesnije šampionske trke koju smo imali priliku da gledamo poslednjih godina u Superligi.

I ove godine, nažalost, samo udvoje.

Trijumf u velikom stilu na stadionu najvećeg rivala bila je jaka adrenalinska doza za nastavak sezone igračima Marka Nikolića uz potvrdu da trenutno igraju najkvalitetniji fudbal u Srbiji, ali da li će to biti dovoljno da se u Humskoj, u drugoj polovini maja, ponovo začuje šampionska pesma?

Od Partizana mnogo toga zavisi u tom pogledu, ali ne samo od Partizana.

Zna se, apropo pravila, crno-belima ni svih šest pobeda ne garantuju proboj na prvo mesto, ali zato Zvezdi taj učinak donosi drugu vezanu titulu u vitrine.

Prva naredna prepreka Partizanu je ona druga najteža posle Zvezde - Vojvodina, dok će crveno-beli derbi rane pokušati da zaleče protiv Napretka u gostima, što će verovatno biti i najteži izazov za Božovićev tim do kraja takmičenja u kojem će gostovati tr putai i igrati kod kuće tri utakmice.

Partizan naredna dva meča igra pred svojim navijačima, ukupno četiri u plej-ofu u Humskoj, dok će samo dva puta biti gost (Javor, Radnički Niš).

Dakle, pred jednima i drugima su šest "malih finala", a već u prvom za Partizan Nikolić se suočio sa kadrovskim prblemima jer ne može da računa na oba zadnja vezna igrača, suspendovane Evertona i Jevtovića. Ako se uzme u obzir i da će levi bek Miletić gotovo izvesno biti van stroja zbog povrede, zaključak je da crno-bele ne očekuje nimalo lak posao protiv "lala".

- Nije prvi put da je takva situacija. Svi ostali koji će nastupiti imaju apsolutno poverenje, jer su ga zaslužili dosadašnjim nastupima. Pokazali su da Partizan nije 11 i samo Uroš Đurđević i Leonardo, i sada Leandre Tavamba. Tim je ono što je najvažnije, a ne pojedinac - ne sumnja Nikolić u kvalitet alternativa.

Božović, sa druge strane, ima problem druge prirode: kako da psihički konsoliduje igrače posle još jednog neuspeha u derbiju ove sezone i vrati im samopouzdanje.

- Osvežavali smo ekipu i danas i juče - glasio je odgovor trenera Zvezde na pitanje "da li će osvežiti ekipu posle neprijatnog poraza".

I u vezi sa sastavom ekipe za Napredak, Grof je bio "zakopčan", ali je ipak nagovestio promene u sastavu. I to ne jednu.

- Imamo dilemu oko dva tri mesta u timu, tako da vam ne mogu odgovoriti na to.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Podatak da crno-beli nijednom ove sezone nisu pobedili "lale" (1:3, 0:0) može biti nezgodan za "glave" Nikolićevih igrača, a i neki raniji dueli dva tima pokazali su da Novosađani baš i "ne leže" Beograđanima.

Ni Zvezda se nije proslavila u oba meča sa njenim prvim narednim rivalom Napretkom: u prvom delu sezone bilo je 2:2 na "Marakani", u drugom "tesnih" 0:1 u pod Bagdalom za crveno-bele.

Sve ovo obećava burno subotnje popodne na stadionu "Mladosti" i u Humskoj.

RASPORED MEČEVA "VEČITIH" DO KRAJA

CRVENA ZVEZDA: Napredak (G), Vojvodina (D), Voždovac (G), Mladost (D), Javor (G), Radnički Niš (D)

PARTIZAN: Vojvodina (D), Napredak (D), Javor (G), Voždovac (D), Radnički Niš (G), Mladost (D)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миливоје врати се

    21. april 2017 | 16:14

    Зашто се утакмице не играју у исто време?

  • Dado

    21. april 2017 | 17:56

    Koga ovo jos zanima... Ova nasa prva liga je odavni ispala u drugu...

  • mrtva liga

    21. april 2017 | 19:36

    Na zalost..ne postoji nijedan gram nade za partizan u ovakvoj ligi...zar ce neko dozvolit da zvezdi neko uzme nerijeseno..drzavni projekat mora opravdati ulozen novac u coravog konja...strasno..uzas i dobro neko napisa..odavno je ovaliga umrla osim za lopove i kriminalce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA