≫ 

Kraj za Novaka u Monte Karlu! (VIDEO)

Belgijanac iskoristio petu meč loptu i sprečio Srbina u pohodu na titulu u kneževini

  • 37
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Zaista dugo mu se nije desilo da na tri meča jednog mastersa zaredom igra na tri seta, a četvrtfinalni u Monte Karlu bio je kraj te serije.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije se plasirao u polufinale turnira, pošto ga je posle velike borbe savladao Belgijanac David Gofan 3:6, 6:3, 5:7.

Ovo je bio njihov šesti međusobni duel, i 13. teniser sveta uspeo je da upiše prvu pobedu protiv Srbina.

Imao je Novak dobar momentum osvojivši drugi set za izjednačenje, i odmah potom je napravio brejk na početku trećeg, ali je Gofan napravio ribrejk za 4:4, i na kraju iskoristio petu meč i brejk loptu.

Đoković je jako loše počeo - Belgijanac je video svoju šansu, i odmah poveo 2:0, iskoristivši pregršt Novakovih grešaka, koje su se nizale sve do kraja prvog seta. Kada je Gofan napravio brejk i poveo 5:1, jasno je bilo da nešto pod hitno mora da se promeni u Novakovoj igri.

A izgleda da je jedan momenat bio okidač za Đokovićev preokret.

Pojurivši za jednom lopticom, srpski teniser je doživeo ne baš naivan pad. Delovalo je da se povredio, pa je i sam Gofan prišao da vidi da li je sve u redu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đoković je ostao u majici sa šljakom na sebi i, činilo se u tom momentu, krenuo po pobedu! Spasio je brejk lopte koje je imao Belgijanac u gemu koji je trajao više od osam minuta. Potom je vezao 11 poena, samim tim napravio brejk i krčio put ka izjednačenju. Imao je dve brejk i set lopte na 5:3, ali se Beglijanac neverovatnim servisima odbranio i naterao našeg tenisera da psuje i izbaci frustraciju. Srećom, uspeva da na svoj servis osvoji set, i da već na početku trećeg oduzme servis protivniku.

Taj protivnik međutim, nije se predavao. Šesti gem je bio dramatičan, trajao je čak 13 minuta, a Novak je bio primoran da spasi čak pet brejk lopti! Uspeo je da izvuče dva fenomenalna servisa, ali je mogao i da se zahvali Gofanu na greškama.

Rutine ipak nije bilo - osmi gem je Đoković započeo duplom servis greškom na strani terena na kojoj su sunčevi zraci pravili probleme igračima, pa je Gofan uspeo sa nekoliko dobrih poteza da napravi ribrejk. Vršio je Novak pritisak na servis rivala, ali nije se dao Gofan.

U tim momentima je Novak olabavio, a Belgijanac je to iskoristio u gemu u kom mu je protivnik servirao za ostanak, iskoristivši petu meč loptu.

Naredni rival će mu biti bolji iz duela Nadal - Švarcman.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    21. april 2017 | 17:30

    Ma,vi znate šta ga je snašlo... I kada ne igra dobro,on je naš,zapamtite to već jednom... Idemo No1e !

  • Lira....

    21. april 2017 | 17:27

    Ma nemoj.Jedva ste docekali.Sad ce ga bre zgromiti.Napred Nole.Samo napred.

  • Doktor

    21. april 2017 | 17:09

    Novače, razvedi se. Preporučujem ti da uzmeš dobrog advokata i da ponovo postaneš ,, čovek,,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA