DOK ZVEZDA PROPADA: Lukić sam sebi dao platu od 60.000 evra!

Aktuelni predsednik Zvezde prvi je u njenoj istoriji koji ne radi volonterski, a platu je odredio sam sebi

  • 5

Vladan Lukić je prvi predsednik Crvene zvezde u istoriji koji za obavljanje te funkcije prima platu! Prvi čovek crveno-belih za posao, koji su njegovi slavni prethodnici obavljali volonterski, sam je sebi odredio zaradu od 5.000 evra mesečno ili 60.000 godišnje, saznaje Informer.

- Lukić je prvi predsednik Zvezde u njenoj istoriji koji prima platu. Nisam baš siguran koliko iznosi zvaničan, a koliko nezvaničan deo, ali ukupna suma je 5.000 evra mesečno - rekao je sagovornik Informera.

Portparol kluba Marko Nikolovski nije želeo da komentariše ovu informaciju.

- O tome ne mogu da pričam, to je klupska tajna - rekao je portparol crveno-belih.

Lukić je verovatno jedini predsednik nekog srpskog superligaša koji ne radi volonterski u klubu, a prema rečima generalnog sekretara FSS Zorana Lakovića, ni predsednik srpske kuće fudbala Tomislav Karadžić ne prima platu za svoj posao.

- U FSS funkcija predsednika je amaterska, baš kao i većina ostalih funkcija u Savezu. To znači da oni koji obavljaju te funkcije ne primaju plate. Eventualno dobijaju simbolične cifre za pokrivanje putnih troškova i slično, ali ljudi iz Saveza ni to ne uzimaju. Što se tiče klubova, svaki je celina za sebe i to se uređuje klupskim statutom. Od 2.200 klubova u Srbiji veoma mali broj je onih čiji predsednici primaju platu za taj posao - kaže Laković.

Platu ne prima ni predsednik večitog rivala Dragan Đurić, a crno-beli su to rešili statutom kluba.

- Po statutu kluba, funkcija predsednika je volonterska i nije predviđena nikakva novčana nadoknada za nju, tako da Đurić radi besplatno - potvrdio je portparol Partizana Nenad Danilović.

Zvezda u ovom trenutku duguje više od 30 miliona evra. Duguje se igračima i zaposlenima, a redovno se dešava da pojedini bivši i sadašnji igrači tuže klub ili puste menicu, čime blokiraju račun kluba. Poslednji je slučaj Marka Perovića, a tužbe zbog neizmirenih obaveza najavili su i Kristijan Borha i Vinisijus Pašeko. Nije poznato da li i predsedniku Lukiću kasni plata...

 

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    10. jul 2012 | 09:31

    Malo je trebao je da uzme 100000e i da umru novinari koji pokusavaju samo da pronadju nesto u Zvezdi sto bi dovelo do previranja. Lukicu uz tebe smo bez obzira sta god pisali novinari koji se finansiraju iz protivnickog tabora.

  • doci ce vam zvezda glave kad tad

    10. jul 2012 | 15:04

    daj bre nemojte da serete...kako nikad niste upuceni u dugove komsija, kako nikad ne znate probleme sa njihovim igracima oko isplacivanja plata, kako nikad ne znate koliki je njihov dug....kako nikad ne pisete o tome da nam ovaj raspali fss osakacuje fudbal...znam kratko i jednostavno ili imate od njih lovu ili jednostavno ne smete!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA