Savić oštar kao nikad do sada: Stomak mi je veliki, jer gutam ljude koje ne mogu da svarim!

Selektor zlatnih vaterpolista poslao poruku "dušebrižnicima" koji bi da ga smene

  • 0
Vaterpolo Srbija - Crna Gora, Dejan Savić Foto: Marko Todorović

Selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić oštrim rečima je poručio mnogim dušebrižnicima da ne ide nigde sa mesta selektora najbolje ekipe na planeti.

>>> Dok svi idu u diskoteke, srpski vaterpolisti se relaksiraju u luna parku: Ovako Dejan Savić opušta svoje igrače! (VIDEO)

On se osvrnuo na stavove predsednika VSS Milorada Krivikapića da trener reprezentacije ne može da vodi klub, aludirajući da Savić želi da uz Srbiju vodi i neku ekipu. Uz sve to Krivokapić je izneo i još neke odredbe Stručnog savet VSS.

To je zasmetalo trofejnom treneru Dejanu Saviću

- I pored napete atmosfere , mislim da sve treba da ostane u kući i tamo se raspravi. Tako su me bar učili. Sada sa stavovima u javnosti, da će se raspravljati o mojoj sudbini ako hoću u inostranstvo ili da preuzmem neki domaći klub, bivam zatečen.

- Ne znam jeli to pretnja ili opomena? Da li neko stvarno želi da bude toliki šef da sam odlučuje ili o tome treba da se razgovara? Mene su učili za razgovor dve strane. Razgovor i dogovor - kaže Savić za Sportski žurnal.

On je poručio svima u savezu

- Nigde ne idem, nigde nisam ni hteo da idem. I to nije niko sam odlučio nego smo se dogovorili. - kaže Savić i nastavlja priču o pravilniku VSS.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Dosadašnji rezultat u svim konkurencijama pokazuju da taj Pravilnik nije baš toliko važan segment da bi mu se posvetila tolika pažnja. Imam igrače i stručni štab koji znaju da se ponašaju, znaju da se odnose prema obavezama i da ostvaruju rezultate. Ne mora uvek to da bude zlato, ali će odnos prema reprezentaciji uvek biti kao da se osvajala najsjajnija medalja.

- Imamo veće probleme za rešavanje. Uzgred Pravilnik reguliše samo igrače i struku. A šta je sa odgovorinima u organizacijama, koji dokument to reguliše?

Na kraju Savić je imao zanimljivu poruku

-Svestan sam da imam ogromna leđa, jer nosim veliki teret na njima. Stomak mi je, na žalost, još veći, jer gutam ljude koje ne mogu da svarim. Takođe, verujem da stavovi predsednika u pomenutom intervjuu nisu baš stavovi predsednika već više savetnika oko njega i više savetnika oko njega. Nadam se da ovaj razgovor nema ton koji bi uticao da se primene norme "čuvenog pravilnika"

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA