≫ 

Evo ko bi pobedio da Kličko nije nokautiran: Ovo je rezultat na poene pre Džošuine pobede (VIDEO)

Ostaje veliko pitanje da li bi Britanac uopšte uspeo da dođe do pobede da je Ukrajinac kojim slučajem izdržao do kraja

  • 57

Apsolutno sportski događaj vikenda, pa i meseca slobodni smo da kažemo, bio je bokserski spektakl na "Vembliju" gde je Britanac Entoni Džošua pobedio Ukrajinca Vladimira Klička i objedinio titule u IBF, WBA i IBO verziji.

 

Bio je to meč za pamćenje.

 

Svetski auditorijum video je sjajan boks u grandioznoj atmosferi nacionalnog stadiona Engleske gde se sabralo 90.000 "duša" koje su svedočile dramatičnom sudaru u "magičnom kvadratu" i neizvesnoj borbi praktično do samog kraja.

 

>>> Džošua jeste pobedio Klička i postao najbolji, ali ovo nikada u karijeri nije doživeo (VIDEO)

 

Džošua je uspeo da skine sa trona iskusnog Ukrajinca serijom udaraca u 11. rundi, koju je sudija prekinuo jer ovaj više nije imao snage da se odupre udarima mlađeg i energičnijeg borca, a bio je to i trenutak kada je konačno i bodovno preokrenuo situaciju u svoju korist.

 

Ostaje veliko pitanje da li bi Britanac uopšte uspeo da dođe do pobede da je Kličko kojim slučajem izdržao do kraja.

 

Naime, zbeleženo je da je do trenutka prekida rezultat bio 96-93 i 95-93 kod dvojice sudija u korist Džošue i 95-93 u korist Klička kod trećeg, što je, ruku na srce, pomalo nerealan prikaz odnosa snaga do 11. runde, jer je Ukrajinac sve do tada kontrolisao meč, uz to jednom i "patosirao" protivnika.

 

>>> STRAHOVITA RUNDA: Pogledajte momenat kada je Džošua serijom udaraca dokrajčio Klička (VIDEO)

 

Do 11. runde Džošua je uspeo da se stabilizuje, ali nismo baš sigurni da je zaslužio da mu sudije dodele prednost na poene.

 

Na stranu priča "šta bi bilo da je bilo", Britanac je pokazao šampionski karakter, pridigao se posle nokdauna, konsolidovao se i potpuno zasluženo porazio velikog rivala.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • saša...

    30. april 2017 | 09:32

    Poštujem Klička... Ali dolaze gladni ..i mlađi... dolazi era mlađih i brutalnih..

  • Bokser

    30. april 2017 | 10:00

    Klicko je izgubio dobijeni mec. Pokazao je da je bolji bokser. Njegov nokaut u setoj je bio cist i stravican, iz udarca. Ali to je boks, trenutak je dovoljan da se sve srusi. Sudija je mogao pustiti jos boksa. Sto se tice bodovanja, mozda bi i pokrali Vladimira, a sto se tice njega, pocetak pada je uslijedio kada se sa bratom stavio na stranu prozapadnih struja u Ukrajini, koje su izmanipulisane od strane tamnih centara moci, a tu nema Bozjeg Blagoslova.

  • Uros

    30. april 2017 | 10:56

    Ja ne znam dal se iko ovde razume u boks. Prvo, razmenili su po nokdaun. Drugo, Dzosua je kontsantno pokazivao inicijativu dok je Klicko, kako rece komentator, kontrolisao mec time sto se trudio da drzi distancu i da ceka da Dzosua izgubi zivce. Sudije su to prepoznale i dale prednost Dzosui jer je bio agresivniji i vise je trazio pobedu. Apsolutno bolji boks je prikazao u svakom segmentu. Posle decenijske suse u boksu i odvratnog stila ciji je Klicko kreator bio, imamo dva tri borca koja obecavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA