≫ 

Sumrak razuma u Humskoj: Telegrafu zabranjeno da snima Grobare!

Ekipa našeg portala doživela neprijatnost na stadionu crno-belih neposredno pred duel sa Napretkom

  • 33

Sumrak razuma u Humskoj.

Fudbalski klub Partizan u nedelju je bio rđav domaćin ekipi Telegrafa, jer je direktno odgovoran za to što je našim novinarima bilo zabranjeno da obavljaju posao tokom utakmice Partizan - Napredak?!

Ekipa naših izveštača u sastavu novinar i snimatelj, koji su bili na zadatku da izveštavaju sa utakmice i prikupe materijal sa meča koji je bio jedan od važnijih u šampionskoj trci - a to, jel da, koliko zanima nas, izuzetno zanima i armiju navijača Partizana, doživela je neprijatnost prve vrste zbog toga što je sa sobom imala "opasno oružje" u vidu kamere.

Zbog toga su bili označeni. Upozoreni. Primorani da se povuku. Ustuknu. 

Mladiću u crnoj dukserici koji je "patrolirao" iza gola podno južne tribine nije se dopala ideja da neko "bez odobrenja" snima južnu tribinu, pa je prišao i bez bilo kakvog predstavljanja, upitao: "Odakle ste, iz koje redakcije dolazite?"

Kada je dobio odgovor da je u pitanju Telegraf, objasnio je zbog čega to pitanje i kakve su mu namere.

- Ne možete da snimate "jug". Ima ko će to da snima za nas - rekao je, a onda onako usput dodao: "loše pišete o nama uvek".

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Momak je bio ubedljiv, nema šta. Jasno je bilo da bi i bilo kakav pokušaj da mu se protivreči bio osuđen na propast, jer dole, očigledno, ne važe pravila koja idu uz dobijenu akreditaciju koju je ekipa Telegrafa uredno imala, a izdata joj je istog dana posredstvom portparola kluba Biljane Obradović.

Dakle, ta vrsta dozvole za rad nije bila sporna, ali u Humskoj, očigledno, vladaju neke više sile od samog kluba i njegovih pravila.

I to nije bilo sve. Jedna od zamerki pomenutog odnosila se i na neke ranije snimke.

- Na derbiju je kamera sve vreme bila okrenuta ka jugu. Šta ste snimali? - nervozno je pitao, pa se onda vratio u sadašnji trenutak:

- Idi tamo, snimaj babe i dede, levo i desno - jug ne može!

Poslednji pokušaj novinara: Da li može širok kadar, iz daljine? naterao je momka da porazmisli i prošeta do tribine gde je obavio konsultacije sa četvoricom istomišljenika, do viših instanci. Nije vredelo. Ništa. Nema snimanja južne tribine i tačka.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada se doživi ovakav tretman, kada su novinari nezaštićeni, zastrašeni, kada ne postoji reakcija kluba, kada se javi strah od takvih ljudi i u takvim okolnostima se obavlja posao, onda je, razumimo se, jedina prirodna, ljudska i jedina normalna reakcija da se ode sa  mesta u kojem ne postoji ni minimum uslova za rad. Barem za neke.

Dakle, ekipa Telegrafa nije izbačena. Samovoljno je napustila mesto na kojem, ako ćemo iskreno, sve manje ima razumnog i dobronamernog sveta.

Da ne bune zabune, momak, očigledno jedan od onih čija reč ima neku težinu na "jugu", apsolutno nije kriv što je dobio dozvolu da legitimiše i propituje novinare. Iskjučivi i jedini krivac za to što mu je dozvoljeno da bez bilo kakve akreditacije i dozvole šeta iza gola, je Fudbalski klub Partizan koji se, utisak je, ni ne trudi da ovakve pojave eliminiše i zavede red u svom dvorištu. Nažalost, mi smo to saznali na ružan način, pa će naši čitaoci ovoga puta biti uskraćeni za snimke i sve važne momente u slici i reči koje su pratili ovaj meč, a koje ste od Telegrafa navikli da dobijete u velikim količinama.

Na stadionu Partizana lupali su se šamari igračima crno-belih, pa zbog čega onda da "pravimo problem" zbog ove "tričarije" i opstrukcije novinara na radnom mestu.

Ljudi, sve je to normalno...

P.S. Šta nam je bilo onemogućeno da predočimo javnosti ovog puta...

(S.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    30. april 2017 | 18:50

    Treba vam zabraniti da ulazite na stadion Partizana. Idite slikajte gurbete u njihovim prijateljskim utakmicama.

  • Nikola

    30. april 2017 | 18:49

    Jug,tacnije juznu tribinu snimaju momci sa youtube kanala Grobari net i Grobari official. Vec ima onih koji snimaju juznu tribinu, zato ne zele da im se neko mesa u posao i tacka.

  • Damir

    30. april 2017 | 19:23

    A zvezda nije hrvatski klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA