OSTAJE U INTERU! Stanković došao na pripreme, Vest Hem nije imao ni šansu

Prema saznanjima "Telegrafa", Inter ni u jednom trenutku nije planirao prodaju srpskog asa, a Vest Hemova ponuda je odbijena u istom trenutku kada je stigla

  • 0

Svašta se prethodnih dana pisalo o sudbini srpskog asa iz Intera, Dejana Stankovića, a istina je na kraju isplivala na videlo i konačan epilog je: Stanković ostaje u Interu koji ni u jednom trenutku nije ni želeo da ga proda! Deki se danas priključio prvom timu Intera i počeo sa pripremama za narednu sezonu.

Situaciju su zakuvali novinari u Italiji, pretežno iz rimskih medija, a išlo se dotle da je odlazak Stankovića iz Intera posle osam godina objavljen kao gotova stvar, a spekulisalo se i o imenima klubova. Na kraju su Italijani iskopali i podatak da je novajlija Matijas Silvestre na treningu nosio dres sa brojem pet, koji je inače u vlasništvu Stankovića. Italijanski mediji su brže bolje "spakovali kofere" srpskom vezisti i etiketirali ga kao bivšeg "interistu". Čak je najavljen i njegov transfer u Vest Hem, pominjalni su i Atletiko Madrid i Olimpijakos...

A, šta je zapravo istina?

- Nije bilo ni govora o odlasku Stankovića! On ima još dve godine ugovora koje će odraditi u Interu, što je i plan kluba. Deki se nije na vreme pojavio na pripremama zato što je bio u procesu oporavka od operacije tetive. U takvom stanju mu zaista nije bilo potrebno "skakanje" na bazičnim pripremama. Ni u jednom trenutku predsednik Morati i trener Stramaćoni nisu ni pomišljali o prodaji. Istina, Vest Hem je posle svih tih tračeva pokucao na Moratijeva vrata, ali odgovor nije bio ni blizu onoga kakav su predstavili italijanski mediji. Morati je rekao Englezima da on nema nameru da prodaje Dejana, ali da na njihovu želju može da odgovori jedino Srtanković. Iz poštovanja prema njemu i onome što je uradio za klub, Morati je rekao da on poštuje svaku njegovu želju, pa i ako želi da ode iz kluba. Naravno, Stanković nije ni pomišljao o napuštanju Intera, pa Vest Hem nije uspeo ni da otvori pregovore - kaže za "Telegraf" izvor blizak našem proslavljenom fudbaleru.

Današnje pojavljivanje Stankovića na pripremama "neroazura" u Pincolu je izazvalo "bele face" kod pojedinih italijanskih novinara koji sada ne znaju šta da rade, posle svega što su napisali i iskonstruisali u prethodnih nekoliko dana. Stanković će postepeno ulaziti u režim rada, a zanimljivo je da je klub doveo pojačanja (Handanović, Palasio, Silvestre...) u svim linijama tima, osim u veznom redu.

Takođe, novajlija Silvestre će morati da se "snađe za broj", jer crno-plava "petica" ostaje u vlasništvu Stankovića.

(A.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA