≫ 

IGUAIN VODI JUVE U FINALE: Pipita ulepšao Bufonov jubilej, Monako nije uspeo da probije granitnu odbranu (FOTO)

Crno-beli iz Torina slavili rezultatom 2:0, uz dva gola argentinskog napadača

  • 4

Juventus je moćan, Juventus je silan, Juventus ni na petom meču ove sezone u nokaut fazi nije primio gol...Dao je dva i to je bilo dovoljno višestrukom uzastopnom šampionu Italije da dođe na korak od finala Lige šampiona - 2:0 (1:0).

Kao što je Kristijano Ronaldo u utorak veče sam pobedio Atletiko, tako je i Gonzalo Iguain srušio Monako sa dva gola. Prvi u 29. minutu, drugi taman na ulasku u sat vremena igre (59. minut).

FK MONAKO - FK JUVENTUS 0:2

(Iguain 29, 59)

MONAKO: Subašić, Dirar, Glik, Džemerson, Sidibe, Fabinjo, Lemar (Žermen 67), Bakajoko (Mutinjo 67), Silva, Falkao, Mbape.

JUVENTUS: Bufon, Alveš, Kjelini, Bonući, Barzalji, Sandro, Markizio (Rinkon 80), Pjanić (Lemina 89), Dibala, Iguain (Kvadrado 77), Mandžukić.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Samo čudo u revanšu ovog polufinala može da spreči Satru damu da deveti put igra finale LŠ. Ovoga puta motiv im je možda i najveći do sada - da veteranu Bufonu omoguće još jednu priliku da u penziju ode kao klupski prvak Evrope.

Jer, legendarni Điđi je do sada gubio dva finala najelitnijeg fudbalskog takmičenja. U Kneževini je večeras odigrao svoj 100. meč u LŠ i ispred njega je samo Paolo Maldini.

Upravo je Bufon prvi bio na iskušenju na ovom meču kada je u 16. i 19. minutu sačuvao svoju mrežu. Pogotovo je bio opasan onaj udarac Mbapea, ali je golman Juventusa bio sjajan. Zatim je i Falkao šutirao glavom, a Điđi izbacio u korner.

I kada se činilo da Monako preuzima inicijativu usledila je surova kontra Juventusa. Dibala petom, Alveš petom, i Iguain iza leđa Subašića.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

To je bilo i sve vredno pomena u prvom poluvremenu,d a bi Falkao drugo otvorio neverovatnom prilikom. Silva ga je spojio s loptom, ali je Kolumbijac mlitavo šutirao. Naravno, pravo u Bufona koji svakkao zna kako da se postavi.

I onda ni iz čega bummmm! Na semaforu je pisalo 2:0 za goste. Ponovo trio Dibala - Alveš - Iguain i 31. gol argentinskog napadača u sezoni za Juve u svim takmičenjima.

A dvostruki asistent Alveš je zabeležio svoj 142 nastup u LŠ i tako postao Brazilac sa najviše mečeva u najelitnijem fudbalskom takmičenju. Pretekao je Roberta Karlosa...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Monako je, s druge strane, potpuno podbacio. Tim koji je dao 12 golova na četiri meča nokaut faze nije nijednom onako moćno zapretio. Mbape i Falkao su bili potpuno izolovani, samo u tim pojedinim situacijama su imali poluprilike. Možda i najbolju Monako je imao u 90. minutu kada je Bufon odbranio udarac Glika.

Stiče se utisak da je Masimilijano Alegri taktički nadmudrio Portugalca Žardima. Pojačao je Italijan odbranu Barzaljijem, a Alvešu dao više slobode u napadu. I to mu je donelo pobedu na kraju.

Revanš je za šest dana u Torinu, ali čini se da će i ovaj, kao i onaj na Vinsente kalderonu, biti samo formalnost i da ćemo u finalu u kardifu gledati spektakl i meč između Reala i Juventusa

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mister x

    3. maj 2017 | 20:10

    Bogami nije ni navala slaba u Juve.. Pjanić, Dibala, Iguain,

  • Eto ti ga sad.

    3. maj 2017 | 23:20

    Forza Juve.

  • Kilijan

    4. maj 2017 | 01:03

    Lupajte minuse koliko hocete, ali Juve je parkirao autobus ispred gola i umrtvio igru. Jeste da su dobri i da pobedjuju, ali nacin igre mi se ne svidja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA