≫ 

Stari Dif kolevka fizičke kulture u Beogradu! 7 sala, bazen i 35 programa vežbanja! (FOTO)

Najstarija ustanova za rekreaciju u Beogradu i dan danas okuplja veliki broj vežbača svih životnih doba

  • 1

Najstarija ustanova fizičke kulture u Beogradu, gradski centar Stari Dif već 88 godina je jedna od najvažnijih ustaniva za sport i rekreaciju u glavnom gradu.

 

Izgrađen je 1929. godine, a od 1939. bio je škola za telesno vaspitanje, a već 1946. dobija naziv Državni institut za fiskulturu (DIF) po kome i danas nosi ime .

 

Od septembra 1968, fakultet se preselio u novu zgradu na u Košutnjaku, a zgrada je predata gradu kao centar za fizičku kulturu.

 

Direktor ove ustanove Nebojša Stojanović na čelu je od 2016 godine, kada je Stari Dif i počeo da beleži odlične rezultate

 

- Gradski centar Stari DIF je objedinio 35 programa različitih sadržaja od lakšeg do težeg inteziteta. Samim tim osluškujući naše korisnike, menadžment i ja, putem sugestija i u razgovoru sa našim korisnicima ali i zaposlenima stalno nešto menjamo,uvodimo novine i međusobno sarađujemo - kaže Stojanović za Telegraf.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Kada neko dođe kod nas i počne da koristi jedan naš program, ako uvidi da to nije za njega vrlo lako može da se prebaci na bilo koju drugu sportsku aktivnost ,sve u okviru iste cene.

 

-Nekada je potrebno probati visš aktivnosti da biste odabrali onu pravu za vas. Mi nudimo hidro blok, dečiji bazen, sva starosna doba smo obuhvatili uključujući i bebe.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Imamo visoko kvalifikovane profesore,fizioterapeute,masere i stručni kadar koji je na raspologanju prilikom sportskih aktivnosti ali i kada su u pitanju stručni saveti - objašnjava Stojanović.

 

Stojanović objašnjava da je imao mnogo posla kada je došao na čelo Starog Dif-a jer je ova ustanova bila u lošem stanju.

 

- Svestan da dolazim iz javnog preduzeca koje je jako stabilno,sa informacijama da dolazim u ustanovu koja je u lošoj situaciji, iza mene stoji jedan ogroman rad i razgovor sa zaposlenima da zajedno oni i ja, što ja volim da kažem, povratimo boje Starog Difa.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Mogu reći da Stari Dif mojim dolaskom, znaci od 7. marta 2016. godine, na kraju godine 2016. je posle 12 punih godina pozitivno poslovao. Mogu reći da su anulirane plate koje su bile u minusu zadnjih 7 godina i neredovne. Potrudićemo se da 2017. bude isti rezultat. Daćemo sve od sebe da bude i bolji -obećava Stojanović.

 

- Idemo ka boljem svesni toga da je loša materijalna sitiacija, da ne može sve preko noći, ali svesni da je za ovih 8 meseci Stari Dif krenuo ka toj uzlaznoj liniji, svi dajemo sve od sebe da korisnici budu zadovoljni našim salama i našim programima.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Na pitanje koji su programi najbolji, Stojanović objašnjava:

 

- Ljudi se najčešće vezuju za one programe koji najduzž traju, kao što je ovaj program za bebe, odnosno obuka za neplivače, tačnije akvabik. Pratimo region, stalno razmatramo nove ideje šta bi trebalo novo primeniti. Imamo spoljni teren, teren za fudbal, kosarku i tenis - objašnjava direktor Starog Difa i dodaje:

 

- Imamo odličnu saradnju sa gradom Beogradom odnosno sekretarijatom za omladinu i sport u smislu edukacije i dovođenje dece u sportske ustanove, tako da tu imamo i mnogo besplatnih programa i mnogobrojne manifestacije u saradnji sa Miss yu kompanijom i auto moto sport.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Osim prostora unutar zgrade Starog Difa, napolju u dvorištu se nalaze i spoljni tereni koji se koriste za razne manifestacije:

 

-Na našim terenima se održavaju razne manifestacije i festivali, ali i humanitarne aktivnosti. Naše terene iznajmljujemo za grupne sportove poput košarke, malog fudbala i tenisa.

 

- Imamo saradnju sa Opštinom Savski Venac, napravili smo ugovor o besplatnim vaučerima za dame preko 60 godina, besplatno koriste termine bazena i drugih programa,kao i za mlađe korisnike takođe imaju besplatni vaučeri za razne aktivnosti kako bismo izašli u susret našim komšijama na Opštini Savski Venac.

 

 

Zanimljivo je da zgrada treba da se renovira, ali je to malo teži zadatak zbog freske koja je spomenik kulture.

 

- Stari Dif ima fresku koja je pod zaštitom spomenika kulture, pa imamo mali problem kada je u pitanju renoviranje zgrade jer moramo poštovati sve zakone kada je u pitanju freska, ali smo zato rekonstruisali hidro blok - kaže Stojanović.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

(J. Sekulović/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA