≫ 

Borac pokazao zube u Pioniru: Crno-beli tek u poslednjem minutu "slomili" Čačane!

Branislav Ratkovica trojkom u poslednjem minutu spasio Beograđane

  • 15

Košarkaši Partizana pošteno su se namučili u petom kolu KLS-a protiv Borca na svom terenu, pobedili su tek u samoj završnici u kome su gosti mogli lako da "prebace" vođstvo na svoju stranu. 

Na kraju, Partizan - Borac 93:87.

Najzaslužniji za pobedu crno-belih bili su Vil Hečer sa 19 poena, Ratkovica i Birčević sa po 17 (uz 11 skokova) i Andrić sa 12.

Čačani su pružili zaista žilav otpor favoritu i zaslužuju sve pohvale za ono što rade ove sezone u kojoj, posle pet kola Superlige, imaju dve pobede i tri poraza.

Partizan je imao solidnu kontrolu utakmice, stalno vođstvo, ali je Džikićev tim konstantno morao da "gleda u retrovizor" zbog pretnje oličene u upornim Čačanima.

Kada je oko 700 navijača u hali "Aleksnadar Nikolić" bilo pomireno sa mirnim završetkom Partizana bez trzavica, gosti su udarili najjače baš tada: trojkom Mićića na ulsaku u poslednji minut Borac je "prišao" na samo dva poena zaostatka (86:84) i ozbiljno "zakuvali" situaciju.

Partizanov spasilac bio je Branislav Ratkovica koji je u narednoj akciji pogodio trojku, njegovu četvrtu iz pet pokušaja, i njome uspeo da odbije najjači nalet gostiju sa Morave. Mićić je pokušao da uzvrati istom merom, nije bio precizan, a Andrić je sa penala rešio pitanje pobednika.

Radonjić je predvodio goste sa 22 poena, 15 je dodao Todorović, dok su po 12 postigli Milovanović, Mićić i iskusni Marko Marinović.

Parovi 5. kola:

Vršac - Crvena zvezda 76:94

Mega Leks - Dinamik 75:86

Partizan - Borac Čačak 93:87

Odigrano u petak

FMP - Spartak 101:52

TABELA: Zvezda 5-0, FMP 4-1, Partizan 4-1, Borac 2-3, Mega 2-3, Dinamik 2-3, Spartak 1-4, Vršac 0-5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chodaboy

    6. maj 2017 | 23:21

    Da kazem sta imam, najvise ljudi ce ovde to procitati jer svi prate vesti o Partizanu - mozda ovi drugi i vise nego njegovi navijaci. Nije problem kada se Partizan "muci" protiv Borca, i treba izjednaciti kvalitet ekipa iz BG-a sa ostalima, zanimljivije je 100x tako. Problem je sto pobede u domacoj ligi vise nista ne znace. Problem je i sto je ta Jadranska liga ostala sa samo jednim mestom u Evroligi. Sto su lovatori u istoj osmislili tu Jadransku kako bi smanjili broj siromasnijih klubova, a sa ovih prostora ima gomila nekadasnjih osvajaca, da ih ne nabrajam. Kada je bilo da domace prvenstvo ne mozemo nigde da gledamo? Da placam registraciju kls-u mi ne pada na pamet. Eto sta smo docekali, i trebalo bi da pustimo glas svi zajedno, jer je iz sezone u sezonu sve gore.

  • RealNis

    6. maj 2017 | 21:55

    Komedija

  • Igokea-partizan

    6. maj 2017 | 21:42

    Ima li neka ekipa a da se oni protiv nje ne muce? Sta bi sa cuvenom "institucijom"?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA