0

Dudaš se na Kipru sprema za napad na državni rekord u Londonu (FOTO)

Našem desetobojcu je prioritet novi izazov na Svetskom prvenstvu

3 dan Dvoransko evropsko prvenstvo u atletici, Beograd 2017, Arena, Mihal Dudaš
Foto: Marko Todorović

Nakon peha na najgledanijem Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani u Beogradu, kralj bronzanih medalja, Mihail Dudaš sprema se laganim tempom za nove izazove.

Kao destinaciju za pripreme odabrao je Kipar, gde trenira zajedno sa Lazarom Anićem, Tamarom Salaški, Milošem Raovićem, Strahinjom Jovančević, Emini Milicom i Miodragom Đokićem.

– Ove godine odlučili smo se na samo jedan desetoboj, a to će svakako biti na Svetskom prvenstvu koje nas očekuje u avgustu u Londonu. S obzirom na to pripreme napreduju u onakvom tempu kakav je očekivan. Mesto na kom se nalazimo se može opisati kao karantin, jer smo smešteni na stadionu, a oko nas nema ništa interesantno što nam može oduzeti fokus sa treninga. Meni trenutno to odgovara i mislim da će dve nedelje takvog režima rada doneti dobre rezultate – kaže Dudaš.

Nakon priprema nema neki određen plan takmičenja, osim odlaska u Sloveniju gde će uraditi preventivne terapije tetiva, a potom prvo takmičenje na Kritu, gde će skakati udalj, 20.maja.

– Do Svetskog prvenstva nameravam da se takmičim u pojedinačnim disciplinama, što više, i da na taj način pripremim konačnu formu do Londona, što je ujedno moj najveći prioritet ove sezone. Tu nameravam da napadnem novi državni rekord – rekao je najbolji srpski desetobojac.

Foto: ASS

Foto: ASS

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Atletika, Mihail Dudaš

foto dana

video dana