≫ 

Đurovski se vratio na Marakanu: Borimo se do kraja, navijači ne opraštaju jer Zvezda je to! (VIDEO)

- Moja deviza je da ništa nije nemoguće - poručio je novi trener crveno-belih

  • 11

Od danas je novi trener Crvene zvezde Boško Đurovski. Kako stvari za sada stoje, makedonski stručnjak će taj posao obavljati do kraja sezone.

Do tada je ostalo još tri kola, ali će Đurovski pred navijačima debitovati već u utorak, kada se na "Rajku Mitiću" igra revanš meč polufinala Kupa Srbije sa Čukaričkim.

Konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić" prisustvovale su i vođe Delija.

- Dugujem veliku zahvalnost Zvezdi i navijačima na ukazanom poverenju. Ovo je za mene veliki izazov, ali ga se ne plašim. Zvezdaš sam u srcu, moje srce je na ovom stadionu i verujte mi da ću dati sve od sebe kako bismo završili dostojanstveno, ako Bog-da ovih pet utakmica, treba da prođemo Čukarički. Boško Đurovski se ne raduje unapred - rekao je novi trener, i dodao:

- Zahvaljujem se mom kolegi Božoviću za sve što je uradio za Zvezdu, i svaka čast na potezu da u ovako delikatnom trenutku ode iz Zvezde. Razgovarao sam sa njim, rekao je da je potreban stres za igrače da se osvoji titula. Zvezda mora da igra hrabro do poslednjeg minuta na poslednjoj utakmici. Moramo da pokažemo da smo i dalje moćni i dalje jaki - rekao je Đurovski, koji je priznao:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Iznenadio sam se odlaskom Božovića. Zvezda ne menja trenera kao neki mali klubovi, da kažem. Čeka poslednji momenat, i Zvezda ga ne bi smenila da on nije dao ostavku, to nije u njenom renomeu. Na prvi poziv Terzića, nisam mogao da odbijem ovakvu ponudu, jer Zvezda se ne odbija. Dužan sam da joj pomognem kad god mogu, i to ne samo i ja, već i druge moje kolege koje su ostavile srce na terenu.

Prethodni period je Đurovski proveo u Nagoji.

- Od prošlog jula sam bio u Nagoji da budem savetnik, pa sam bio trener na osam kola do kraja. Razlika je bila 7 bodova, stigli smo ih, Japancima se svidelo što sam navijačima dao nadu. I mislim da u ovom momentu treba dati nadu navijačima. S tim da oni ne opraštaju, jer Zvezda je to. Treba ostaviti srce na terenu, ali trebaće nam ne samo srce, zajedno sa glavom i inteligencijom, borbom do zadnjeg minuta.

Postoji li šansa da se saradnja produži?

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nisam još potpisao ugovor, ovde sam pet utakmica, pa ćemo da vidimo dalje i kad prođe Skupština. Moja deviza je da ništa nije nemoguće, i da ćemo videti i Bog-da sesti i dogovoriti saradnju.

Na konstataciju da bi kiks protiv Voždovca mogao da bude i ključan za titulu, Đurovski je rekao:

- Tipično za naše balkansko podneblje. Ali ništa se do kraja ne zna, igraćemo punom parom, sve ostalo je u drugom planu.

- Dokle god postoji teorteska šansa, borićemo se do kraja. Devet bodova je u igri, oni (Partizan) su ispred nas tri - uskočio je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Pogledajte celu konferenciju:

>>> Boško Đurovski je zbog jednog meča Zvezde nedavno zaplakao, a onda je otkrio trik za gaženje Reala na Marakani! (VIDEO)

Već danas od 16 časova, novi trener će održati prvi trening Aleksandru Lukoviću i ostalim igračima. Od trenera su po odlasku Miodraga Božovića ostali Ivica Momčilović, Nebojša Stamenković i Srđan Maksimović.

Prvi pomoćnik Đurovskom će biti Milan Kosanović, koji je skoro stigao iz Vojvodine, i biće prvenstveno veza između prvog tima i mlađih kategorija.

Đurovski je Zvezdu vodio u sezoni 2006/2007, kada je "uleteo" posle odlaska Dušana Bajevića. Te godine je osvojena dupla kruna, a nedugo potom ga je zamenio Milorad Kosanović. Đurovski je nastavio karijeru kao pomoćnik Draganu Stojkoviću Piksiju u Nagoji. Dve godine potom je vodio makedonsku reprezentaciju, da bi se potom vratio u Nagoju.

Za prvi tim Zvezde debitovao je sa 17 godina (1978) godine, i tu je ostao do 1989. godine. Odigrao je za to vreme 509 utakmica i postigao 103 gola, a posle je prešao u švajcarski Servet, u kojem je ostao sve do 1995. godine i završio karijeru.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je četiri utakmice.

via GIPHY

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAŠA FRANKFURT

    8. maj 2017 | 13:38

    Vođe delija na predstavljanju? Jel to neko zanimanje?! Bošku upao vruć kesten u ruke!! Nije moje da biram trenera, ali Zvezda je najbolje igrala za vreme Robija!!

  • Coa

    8. maj 2017 | 14:07

    Ciganska posla oteraju pa vracaju iste trenere i sve u krug sa konja na magarca i obrnuto!

  • Vronski

    8. maj 2017 | 13:12

    А јесу ли ту и она двојица што им се један клуб ваљда " случајно" целу сезону захваљује? И после Тита Тито, после Толета Толе. Све је исто готово 30 година.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA