Naša šampionka osvojila Evropu 19 godina posle njenog trenera (FOTO)

Roksanda Atanasov i Jovana Preković krenle su u misiju "Tokio 2020"

  • 1

Naša karatistkinja Jovana Preković okitila se prošlog vikenda titulom šampiona Evrope.

 

Na putu do zlatnog odličja Prekovićeva je savladala pet takmičarki, a dobar rezultat na EP Jovana je ove godine najavila i osvajanjem prvog mesta u Premijer ligi u Parizu.

 

- Presrećna smo zbog zlata koje sam donela Srbiji i titule evropskog šampiona. To je velika satisfakcija za uloženi trud i energiju i potvrda da smo na pravom putu. Imala sam osećaj da sam spremna za veliki rezultat, za neku od medalja i to mi je zaista donelo preko potrebno samopouzdanje - rekla je  Jovana.

 

Nova šampionka Evrope istakla je veliku zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, čiji je stipendista, kao i opštini Aranđelovac i Karate federaciji Srbije na velikoj pomoći i podršci.

 

- Konkurencija na Šampionatu Evrope je bila zaista žestoka. Svakako najtežu borbu sam imala u finalu sa Francuskinjom Lusi, koja je aktuelna vicešampionka sveta i branila je titulu prvakinje Evrope. Sama činjenica da sam do odlučujuće prednosti i pobede stigla pet sekundi pre kraja borbe govori o tome koliko je bilo napeto. Ali, tako je možda ova zlatna medalja sada još slađa. Zadržala sam koncetraciju, dala sve do sebe i iskoristila šansu za završni udarac koji mi je zaista doneo mnogo radosti.

 

Zanimljivo da je zlatnu medalju na šampionatu Starog kontinenta u karateu u Beogradu pre 19 godina osvojila i Roksanda Atanasov koja trenira Jovanu Preković još od njene četvrte godine.

 

- Od starta je bilo vidljivo da je reč o velikom talentu. Nisam želela da ispustim takav biser i zbog toga sam odlučila da ostanem da živim u Aranđelovcu, da budem uz nju i to se pokazalo kao ispravna odluka. Za sve ove godine zajedničkog rada stvorile smo poseban odnos, ali pre svega odnos velikog međusobnog poverenja koji nas je uz vredan rad doveo do uspeha. Izuzetno sam ponosna na Jovanu i mislim da je ovo tek početak njenih blistavih rezultata, jer se radi o izuzetno posvećenoj sportiskinji sa kojom je zadovoljstvo raditi.

 

- Naš glavni cilj su Olimpijske igre u Tokiju. Želja nam je da se sa najveće svetske smotre sporta vratimo sa nekom od medalja. To će iziskivati još veći rad, a naš prvi zadatk je da uopšte izborimo vizu za Tokio i kvalifikujemo se za olimpijski turnir. Od januara sledeće godine će se juriti norma i to će biti apsolutno naš najveći prioritet - zaključila je Roksanda Atanasov.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • snezana

    28. novembar 2017 | 12:59

    Divna devojka, ponos svoje porodice, prijatelja i svih Arandjelovčana.Svu sreću kako u daljoj sportskoj karijeri , tako i privatno žele ti tvoji peštanci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA