≫ 

Zvezda spremna da tuži FSS: Dopis za Nikolića sumnjiv, Partizanu bi trebalo da oduzmu 12 bodova!

Crveno-beli munjevito reagovali na dopis iz Slovenije

Član pravne komisije FK Crvena zvezda Nikola Dumnić najavio je oštru reakciju kluba ukoliko se Partizan ne kazni zbog toga što je Marko Nikolić vodio ekipu na šest mečeva pod suspenzijom iz Slovenije.

Rat Crvene zvezde i Partizana za titulu dobio je novu dimenziju, generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić pokrenuo je lavinu kada je rekao da neće Partizanu čestitati zbog toga što je Marko Nikolić vodio tim pod kaznom, zato što nisu oduzeti bodovi kada je Vlahović igrao bez lekarskog uverenja i kad nije kažnjen zbog uvredljivih pesama "Grobara".

Nikolić je na to odgovorio rečima da ima dokument koji mu omogućava da radi, a onda je i Partizan objavio dopis iz FS Slovenije, na šta je reagovao Dumnić iz Zvezde osporavajući ga.

Foto: FSS Foto: FSS

- Ovo što govorim, govorim kao član pravne komisije FK Crvena zvezda, čini je nekoliko sudija, nekoliko profesora sa Pravnog fakulteta, sekretara, došli smo do zaključaka na osnovu svog pravnog znanja. Što se tiče dopisa, nema delovodni broj, ne navodi se u dopisu da je na zahtev Marka Nikolića, a drugo u dopisu gde se priča o pravima Marka Nikolića se navodi da je Olimpija bila šampion, što je potpuno nebitno. Suština je da je Disciplinski organ Slovenije kaznio Marka Nikolića sa sedam utakmica zabrane vođenja kluba zbog rasističkog ispada - rekao je Dumnić, i nastavio:

- Ta odluka je konačna, nikad se nije žalio na nju, što se može proveriti u FS Slovenije. On je odradio jednu utakmicu suspenzije, nakon toga je FK Olimpija sa njim raskinuo ugovor upravo zbog suspenzije.

Nikolić je sredinom aprila prošle godine izgubio posao u Olimpiji, jer je do kraja sezone u tom trenutku ostalo manje od sedam kola, koliko je kažnjen. Saradnja je sporazumno raskinuta, zbog čega je žalio i Milan Mandarić.

- On od toga nije imao angažman do Partizana, znači ostalo je šest mečeva. U fudbalu je pravilo da se prenosi kada je u pitanju ista fudbalska federacija, a Slovenija i Srbija su deo iste federacije, UEFA. On šest utakmica nije mogao da vodi klub, po službenoj dužnosti FS postupa, mora da reaguje, ako je Partizan dobio ili remizirao, to je 3:0 za protivnika.

Foto: nzs.si Foto: nzs.si

- Po mom sećanju, dve su sa njim izgubili, četiri dobili, faktički, 12 bodova je neregularno. Oni imaju neko tumačenje iz FSS, da time što nije radio, on je izbrisao kaznu. To je glupost, suspenzija je kada ste zvanično angažovani. To je suština, ideja je da ako FSS ne reaguje, da se obratimo redovnom sudu vezano za to, odlučiće uprava kluba. Sačekaćemo nekoliko dana da vidimo hoće li reagovati FSS. Videćemo da stručne službe kontaktiraju UEFA za njeno tumačenje, ali mislim da je sve jasno. Imali ste slučaj Evertona koji je došao iz Švajcarske, pa je preneo jednu utakmicu suspenzije, to se isto lako može proveriti - zaključuje Dumnić.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Pera

    11. maj 2017 | 16:12

    Ejadni ste cigancici! Ako vam treeba takva titula, onda predlazem da vam je prepustimo. Jadno od bliske komsinice!

  • KoiNoYokan

    11. maj 2017 | 16:17

    Jadnici

  • Jimmy

    11. maj 2017 | 16:15

    Koja zalost. O cemu se sve puse samo ne o samom fudbalu... Gasite ovu ligu i sve u njoj kad vec ne mozete da iskorenite sve krimose u njoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA