≫ 

JUNAJTED I AJAKS PREŽIVELI DRAMU ZA FINALE: Tuča na Old Trafordu u završnici, Lion centimetri delili od čuda (VIDEO)

Junajted i Ajaks će 24. maja igrati za trofej Lige Evrope u Stokholmu

  • 2

Mančester junajted i Ajaks su preživeli dramu u revanš mečevima polufinala Lige Evrope i igraće u finalu u Stokholmu, koje je zakazano za 24. maj. Crveni đavoli su odigrali nerešeno (1:1), ali im je pobeda od 1:0 u Vigu donela plasman dalje, dok je Lion slavio sa 3:1 u revanšu, ali nije nadoknadio poraz od 4:1 u Amsterdamu, iako je bio blizu toga.

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale Lige Evrope popto su eliminisali Seltu, nakon što su u revanšu odigrali 1:1, pa im je pobeda od 1:0 u prvoj utakmici donela prolaz.

Poveli su Crveni đavoli golom Maruana Felainija u 17. minutu, kada se sjajno ubacio u kazneni prostor posle odličnog centaršuta Markusa Rašforda sa leve strane. Belgijanac je silovito zakucao loptu u mrežu za mir Žozea Murinja i navijača Junajteda.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, nije moglo bez drame, iako su fudbaleri Junajteda do 85. minuta čuvali prednost. Omogućili Selti veći posed i veću inicijativu, a španska ekipa je uspela da zatrese mrežu Romera preko Ronkalje, koji je odličnim udarcem glavom matirao golmana Junajteda.

Zatim je nastala prava drama u kojoj su viđena i dva crvena kartona.

U Selti je isključen upravo strelac gola, dok je kod Junajteda meč u 88. minutu završio Erik Baili, posle prave manje tuče na terenu. Bilo je i razmene udaraca kao u boksu, pa je arbitar morao da se razmaše crvenim kartonima.

Ipak do kraja nije bilo promene rezultata i meč je završen remijem, koji je Junajtedu omogućio plasman dalje. Selta je igrala bolji fudbal, ali je na kraju Murinjo uspeo u svojoj nameri i odveo je svoju ekipu u finale. A bila je Selta blizu i te kako! U bukvalno poslednjoj sekundi meča Džon Gideti je imao faktički prazan gol pred sobom, ali je promašio loptu posle centaršuta sa desne strane i tako je u 96. minutu otišla u nepovrat poslednja šansa da se Selta domogne finala.

>>> Neverovatan potez Pogbe: Tri igrača Selte nisu mogla ništa da urade posle ove magije (VIDEO)

Još dramatičnije bilo je u Lionu, gde je se domaći Olimpik Lion borio sa Ajaksom za pravo čudo, a na kraju je ipak slavio sa samo 3:1 i ostao bez finala. Holanđani su u Amsterdamu pobedili sa 4:1 i već su ih mnogi videli jednom nogom u finalu, naročito kada su gosti poveli sa 1:0 golom Dolberga u 27. minutu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Do 45. minuta taj rezultat je bio na semaforu, ali je Lion dobio šansu da sa bele tačke ulije svojim navijačima nadu. Lakazet je realizovao penal, a samo minut kasnije pre nego što je sudija označio kraj još jednom je pogodio mrežu nakon dobre akcije i asistencije Fekira sa desne strane.

Ajaks se opredelio za defanzivu u nastavku meča i uspevali su da odole napadima Liona do 81. minuta, kada je Gezal i treći put zatresao mrežu Ajaksa. Nakon toga je viđeno 10 minuta prave drame.

Gosti su čak dobili i crveni karton, kada je Viergever zaradio drugu javnu opomenu, pa su se svim silama branili do kraja meča. Lion je čak imao i jednu idealnu šansu za 4:1 i produžetak, ali je iz veoma povoljne situacije lopta otišla tik pored stative, čime je otišla u nepovrat i poslednja šansa za čudo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimirovič

    11. maj 2017 | 23:16

    Selta nije prosla samo zbog sudije koji od početka meča igra za Mančester..

  • Matija

    11. maj 2017 | 23:20

    Biće neizvesno u Stokholmu ali će Junajted da osvoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA