Teniska britanska legenda objasnila zašto je Agasi idealan za Novaka!

Đoković se nedavno razišao sa svojim dugogodišnjim timom na čelu da Marijanom Vajdom

  • 0

Svetski mediji bave se izborom novog trenera Novaka Đokovića, a prema spekulacijama, najkonkretniji kandidat je američka legenda Andre Agasi.

Đoković se nedavno razišao sa svojim dugogodišnjim timom na čelu da Marijanom Vajdom, a u prelaznom periodu, Novak će pomagati njegov brat Marko.

Greg Rusedski, bivši britanski teniser, tvrdi da je Agasi idealan trener za Novaka.

>>> Agasi bodri Novaka podsećajući ga na NATO bombardovanje: Čistio je gelere sa terena, siguran sam da zna koliko je život težak!

- Novak nije uspeo da nađe način da se izvuče iz tog straha koji ga muči ove godine, zato ponekad morate da napravite radikalne poteze. I zato mislim da je doneo dobru odluku što se rastao sa timom, da bude sam neko vreme, ali za njega je Agasi idealan trener - rekao je nekada najbolji britanski teniserm, a potom obrazložio:

- Njih dvojica su dva najbolja reternera svih vremena. Agasi je bio vrlo emotivan na terenu, i nalazio je način da se vrati na vrhunski nivo svoje igre. Na početku karijere se zaljubio, pa bi se u jednom momentu odljubio od sporta, ali je sve potom maksimalno iskoristio do kraja karijere. Ako on može to svoje iskustvo da prenese na Novaka koje mu sada treba, u smislu igre i način razmišljanja, mislim da onda ne postoji bolji trener od Agasija za njega - dodao je finalista US opena iz 1997. godine, i na kraju zaključio:

- Ako bi Andre ušao u celu tu priču, verovatno će mu reći: Hoću da dovedem svog fizioterapeuta, i ostale moje ljude, tako da možeš da osetiš to iskustvo koje sam ja imao u tom periodu". Stvarno bih voleo da se njihova saradnja ostvari, ako su glasine tačne.

>>> Agasi je naveo sebe kao primer: Evo kako Novak može da postane najbolji svih vremena!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA