≫ 

Riverov šamar Boki na prepunoj Bombonjeri: Crveno-beli slavili u prvenstvu posle 3 godine (FOTO) (VIDEO)

River slavio rezultatom 3:1 i tako vratio neizvesnost u trci za šampionskim peharom

  • 0

River Plejt je utišao Bombonjeru! U 208. prvenstvenom Superklasiku, jedinom na svetu koji ima prefiks ''super'', crveno-beli su trijumfovali protiv Boke rezultatom 3:1 (2:1).

Prva pobeda posle pune tri godine računajući samo prvenstvene mečeve, i to na gostujućem stadionu gde nije bilo njihovih navijača.

Odigrao je River perfektno prvo poluvreme i bukvalno rasformirao Boku koja se srećno izvukla u finišu istog.

Gonzalo Martinez je u 15. minutu doveo River u vođstvo sjajni golom levicom, da bi Alario u 24. povisio na 2:0 posle greške domaće odbrane. Boka se neočekivano vratila u igru preko Gaga koji je iz slobodnjaka iznenadio nesigurnog Batalju, dok je Drijusi u nadoknadi postavio konačan rezultat.

Drijusi je imao je prvu najbolju priliku u 5. minutu da savlada Rosija, ali je šutirao direktno u njega. Samo minut ranije Boka je imala priliku preko Benedeta koji je u poslednjih 14 mečeva dao 13 golova.

Ovo prvo poluvreme obeležila je i gruba igra oba tima. Najpre je kapiten Boke Fernando Gago oštro startovao nad Kaskom i izbacio ga iz igre, da bi i Senturion na drugoj strani morao napolje u 17. minutu. Desetku Boke zamenio je Valter Bou.

Upravo je Bou malo razdrmao napad Boke u finišu poluvremena, ali se rezultat nije menjao sve do pomenutog finiša.

Printskrin: Arena Sport Printskrin: Arena Sport
Printskrin: Arena Sport Printskrin: Arena Sport
Printskrin: Arena Sport Printskrin: Arena Sport

Golman Rivera Batalja našao se u centru pažnje i u dve najbolje prilike Boke u nastavku.

Igrala se sredina drugog poluvremenena kada su Benedeto i Pavom mogli da promene rezultat na semaforu. Oba puta je Batalja izašao sa gola i bio savladan, ali lopta nije završila u golu pre svega zahvaljujući odbrambenim igračima Rivera koji su je izbacivali u korner i igru.

Boka je bila opasniji rival u drugom poluvremenu gde su nošeni i pesmom sa tribina. River je imao i taj peh kada se strelac prvog gola Martinez povredio u 65. minutu i morao je napolje.

Benedeto je imao šansu utakmice u 75. minutu kada je sa pet metara glavom šutirao preko gola. Prosto je neverovatno da najbolji strelac lige do ovog meča nije iskoristio takvu priliku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bentakur je u 80. sjajno povukao loptu i uposlio Pavona koji je izblokiran u poslednjem trenutku od strane Maidane. Vredi pomenuti da je defanzivac Rivera odigrao sjajan gol.

Sve je moglo biti rešeno u 85. minutu kada je debitant Auske izašao ispred Rosija, bocnuo loptu preko njega, ali je ona prohujala tik pored stative.

I onda je u 90. minutu na scenu stupio najpre Batalja koji je odbranio zicer Bokinom napadaču, da bi Drijusi nekoliko ntrenutaka pre sudijskog zvižduka šokirao Boku i sa 15 golova skočio na prvo mesto liste strelaca.

River se u potpunosti vratio u igru za šampionski pehar. Imaju četiri boda i meč manje od Boke.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA