≫ 

Kinezi su proključali od besa zbog ove fotke Lavecija!

Kažu, rasizam...

  • 2

Argentinski fudbaler Ezekjel Laveci ovih dana je u žiži kineske javnosti ne zbog igara koje pruža tamo, već zbog jednog nepromišljenog gesta tokom zvaničnog fotografisanja za tamošnju Superligu.

Bivši golgeter Napolija, koji "za hleb" zarađuje u Hebeiju, hteo je da se našali tako što je "zategao" oči da bi izgledao kao Kinez, ali je umesto odobravanja i pozitivnih komentara, njegova ideja naišla na talas osuda i optužbi da je to što je uradio rasistička provokacija.

Neki su čak išli dotle da apeluju da se Argentinac protera iz kluba i iz države.

- To je ekstremno gnusan gest koji diskriminiše kineski narod. Terajte ga napolje! - glasi samo jedna od mnogih poruka kojima su ljutiti Kinezi zasuli Lavecija.

Zbog čitave halabuke koja se podigla, fudbaler, kao i njegov klub su bili primorani da upute izvinjenje i "ispeglaju stvar".

- Najdublje se izvinjavam zbog fotografije koja je uvredila kineski narod. Biću pažljiviji u budućnosti - rekao je Laveci i dodao:

- Izuzetno sam srećan što sam deo Hebeija. Osećam se sjajno uz ekipu, saigrače, i do sada je ovo jedna prelepa avantura. Svi oko mene su prijateljski raspoloženi i zaista uživam ovde.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    15. maj 2017 | 21:51

    Не изгледа злонамерно. У сваком случају и ако има нешто у томе, безазленије него један тренер који доби отказ из Словеније, и суспензију коју су прећутали...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA