ATLETSKI CUNAMI: Amela Terzić svetska juniorska vicešampionka!

Dugoprugašica druga na 1.500 metara, državni rekord Tatjane Jelače

  • 0

Ne posustaju atletske nade Srbije. Amela Terzić je u odličnoj formi, a to je još jednom potvrdila na juniorskom prvenstvu sveta u Barseloni osvojivši srebrnu medalju na 1.500 metara.

Terzićeva je finalnu trku istrčala za 4:07,59 minuta, što je i državni rekord Srbije za seniorke. Prethodni najbolji rezultat u našoj zemlji imala je Marina Munćan, koja je tu deonicu pretrčala za 4:08,02 minuta 2007. godine u Osaki.

Terzićeva, evropska prvakinja na 1.500 i 3.000 metara, ponovo je popravila lični rekord (4:11,53), koji je istrčala u polufinalu. Njen trener Rifat Zilkić istakao je da je srebrna medalja "fenomenalan uspeh" i potvrda da je Amela zaista jedan od svetskih talenata u ovoj disciplini.

- Trku je odradila taktički odlično, kao iz udžbenika. Ovo je neverovatan uspeh i svi smo presrećni - rekao je Zilkić.

Od Amele je jedino bila brža Kenijka Fait Kipjegon sa vremenom 4:04,96 minuta, dok je bronzana medalja pripala Etiopljanki Senbere Teferi sa rezultatom 4:08,28.

DRŽAVNI REKORD JELAČE

Olimpijka Tatjana Jelača oborila je danas na atletskom prvenstvu Srbije za mlađe seniore državni rekord u bacanju koplja rezultatom 60,89 metara.

Dosadašnji rekord iznosio je 60,35 metara, a Jelača ga je postavila u julu 2009. godine.

- Presrećna sam zbog ovog rezultata. Ovo je za mene veliki uspeh, a već neko vreme imala sam osećaj da mogu da prebacim 60 metara. Pre nedelju dana na treningu imala sam hitac od 59 metara.

(Tanjug / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA