≫ 

DAN D ZA SRPSKI FUDBAL: Igrači, sudije, navijači – kakvi budete danas, bićete takvi doveka!

Sreda dan raspleta u Superligi: Partizan gostuje Radničkom i pobedom praktično overava titulu, Zvezda igra u Ivanjici i nada se...

  • 16

Dani visokog napona u srpskom fudbalu proizveli su takvu histeriju poslednjih dana da svakog normalnog ljubitelja sporta i najvažnije sporedne stvari na svetu u Srbiji podilazi jeza.

Ušančeni u tom večitom rovu sa nišanom okrenutim prema onom drugom, iz Ljutice Bogdana i Humske pucali su jedni na druge saopštenjima koja su rasplamsala kao hepo kocke lako zapaljive navijačke strasti do tačke belog usijanja.

A one su, čini se, najjače poslednjih godina.

>>> GROBARSKA INVAZIJA NA NIŠ: Partizan dobio manje karata nego što kreće navijača iz Beograda!

Gotovo da je zavladalo vanredno stanje pred utakmice pretposlednjeg kola kada ce Partizan gostovati Radničkom, a Zvezda Javoru. Umesto o igri, priča se o sudijama, njihovoj navijačkoj pripadnosti (?!), kuju se teorije zavere, sumnje su ogromne, u sve: igrače, uprave ovih ili onih, sudijsku organizaciju, arbitre, napetost će doživeti vrhunac u 19 sati kada se lopta zakotrlja na "Čairu" gde bi trenutnom lideru Partizanu poraz označio kraj šampionske nade, a pobeda donela - sve!

Ulje na vatru dolio je i FSS neveštim i brzopletim kažnjavanjem trenera crno-belih Marka Nikolića koji je po ekspresnom postupku na telefonskoj sednici disciplinaca suspendovan da ne vodi meč u Nišu, a on se oglasio da će voditi ekipu sa klupe jer mu nije stigao golub pismonoša iz Saveza, pa je sva ta nova zavrzlama bila povod za još jedno oglašavanje Partizana koji će u danima koji slede pokušati da obori odluku tog tela srpske "kuće fudbala".

>>> Dosad najbrutalniji komentar na Partizan TV-u: U nedelju možemo da gledamo građanski rat! (VIDEO)

Ne treba posebno pominjati kolika euforija vlada i među navijačima Partizana koji su najavili invaziju na Niš iz svih krajeva Srbije. Organizuju se autobusi, kombiji, kola, "Čair" će "goreti" kao retko kad poslednjih godina.

Dan odluke u šampionskom raspletu Superlige je pred nama i nadamo se da će proteći u duhu fer-pleja, da će se svi akteri poneti viteški, ispravno i čisto, da nećemo ponovo crveneti sami pred sobom kakvu ligu imamo, i pred Evropom i UEFA na čijoj listi, kao liga, gotovo da i ne postojimo, zapravo negde smo na dalekoj margini, tu negde u rangu sa Moldavcima i ostalim liliputancima.

Dakle, ljudi, sudije, igrači, navijači - samo pošteno.

Superliga, 36. kolo:

Plej-of

Javor - Crvena zvezda 19

Radnički - Partizan 19

Mladost - Napredak 19

Voždovac - Vojvodina 19

TABELA: Partizan 52, Crvena zvezda 49, Vojvodina 37, Mladost 33, Radnički 32, Napredak 29, Voždovac 26, Javor 22.

Plej-aut

Novi Pazar - Čukarički 17

Rad - Metalac 17

Borac - Spartak 17

OFK Bačka - Radnik 17

TABELA: Čukarički 29, Spartak 29, Radnik 24, OFK Bačka 20, Rad 19, Metalac 18, Borac 18, Novi Pazar 18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jjj

    17. maj 2017 | 08:39

    Idemo radnicki gazi boraniju

  • Wien

    17. maj 2017 | 08:54

    Kakav dan D....?!??!....ne zna se koje sramotniji u svemu tome....klubovi ...sudije ....ili FSS....sve srusiti pa od pocetka graditi na nekim novim klincima....

  • Igra Se Do Reklame Ne Do Linije

    17. maj 2017 | 09:53

    SVI KO JEDAN NAPRED PARTIZAN!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA