≫ 

NEOČEKIVANO: Evo kako bi izgledala tabela Superlige da se bodovi nisu delili

Crveno-beli su ove godine najveće žrtve novog sistema takmičenja kojem se svojevremeno najviše protivio Partizan

  • 33
154 derbi, FK Crvena zvezda - FK Partizan, Stadion Rajko Mitić, Marko Nikolić i Miodrag Grof Božović Foto: Marko Todorović

Sistem takmičenja u Superligi, koji je na snazi drugu sezonu, opšte je poznato, u tesnoj šampionskoj trci favorizuje pratioca.

Konkretno, u aktuelnoj takmičarskoj kampanji više koristi od plej-of i plej-aut koncepcije imao je Partizan, koji je regularnu sezonu završio sa šest bodova manje od Zvezde, a u doigravanju je ta razlika automatski prepolovljena.

Crno-beli su u nastavku takmičenja maksimalno iskoristili priliku koja im se ukazala: najpre uradili ono što je bilo do njih, pobedili "večitog" rivala, a onda i dočekali kiks crveno-belih za rokadu na vrhu tabele, i sada zavise samo od sebe.

Mnogima aktuelni sistem takmičenja nije po volji, ni navijačima, ni klubovima, niti, realno, doprinosi većoj neizvesnosti nego konvencionalni dvokružni model takmičenja, ali ove sezone je svejedno -  i da je bio onakav ili ovakav, epilog bi svakako bio isti: Partizan bi u oba slučaja bio prvi (dva kola re kraja), podseća u analizi sajt sportske.net.

Da je ostao stari sistem, Partizan i Zvezda bi dva kola pre kraja bili u bodovnom egalu, s tim da bi crno-beli imali prednost zbog međusobno boljeg učinka, ali bi i više strepeli jer bi i remi u preostalih 180 minuta fudbala mogao da ih košta prvog mesta. Ovako, i sa nerešenim ishodom i pobedom u preostale dve runde ekipa Marka Nikolića matemetički ostaje lider.

Prethodne sezone, primera radi, plej-of nije bio koban po Zvezdu jer je imala nedostižnu prednost, a titulu je overila još u ranoj fazi doigravanja.

Sada su, međutim, crveno-beli na svojoj koži na najbolniji način osetili svu "nepravičnost" sistema protiv čijeg je uvođenja, vredi podsetiti se, najglasniji bio Partizan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    17. maj 2017 | 15:47

    Nevidim sta fali ovom sistemu sledece sezone moze i partizan dabude prvi pa da ga zvezda pretekne, usput ima veci broj utakmica sto je trebalo da uticena veci broj gledalaca i bolju fizicku kondiciju igraca i kvalitet istih. Ali to kodnas nepali zbog namestanja utakmica celnika klubova, vandalizma navijaca idr. Tako da nam nijedan sistem nikada nece valjati.

  • Badjan

    17. maj 2017 | 13:44

    A kako bi izgledala tabela da se nije otimalo?

  • Miloš

    17. maj 2017 | 15:26

    Odlično. Aj sad objavite kako bi izgledala tabela da Zvezda pola utakmica nije dobila u svlačionici iz vrlo sumnjivih preokreta i naravno penala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA