≫ 

Došao je u Zvezdu kao pojačanje za LŠ, igrao protiv Rikelmea, Saviole i Kambijasa, a u sredu je postigao zlatan gol u selu kod Požarevca (VIDEO)

I u 40. godini ovaj golgeter igra značajnu ulogu u klubu

  • 7
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Bilo je leto 2001. godine kada je na Marakanu iz Milicionara kao jedno od bitnijih pojačanja stigao Darko Spalević.

Našao se momak poreklom sa Kosova u startnoj postavi protiv Bajera iz Leverkuzena u Beogradu (0:0, ali i u Nemačkoj (3:0).

Međutim, nije ostavio neki značajniji trag u najtrofejnijem srpskom klubu.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Pre nego što je došao na Marakanu bio je i član mlade reprezentacije Jugoslavije koja je 1999. godine igrala protiv Argentine. U sastavu gaučosa tada su bili Esteban Kambijaso, Huan Roman Rikelme, Havijer Savioal, Pablo Aimar...

Svoje fudbalsko ime izgradio je u Premije rligi BiH gde je bio jedan od najboljih napadača igrajući za Olimpik i Slaviju.

Potom se vratio u radnički iz Kragujevca, igrao za Donji Srem, a sada u 40. godini ponovo pomaže Kragujevčanima da se dokopaju Prve lige Srbije.

Upravo je Spalević us redu postigao zlata vredan gol na gostovanju u Šapinama, kada je u 70. minutu u svom stilu pogodio za konačnih 1:0.

Radnički i dalje ima tri boda više od pratilaca, na tri kola do kraja Srpske lige Zapad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    18. maj 2017 | 12:02

    Terzicu reaguj. Evo jedno pojacanje za kvalifikacije. Mlad , perspektivan...

  • MarkoSi

    18. maj 2017 | 12:49

    Taj prelazni rok i poraz od Bajera je dokaz da se u Zvezdi godinama vodi katastrofalna transfer politika. Milicionar je ispao iz lige, a šampionska ekipa Crvene Zvezde se "pojačala" golmanom Ranđelovićem, defanzivcem Đukićem i centarforom Spalevićem. Razumem da neko dovede jednog igrača za koga smatra da ima potencijal, ali trojicu iz najlošije ekipe lige može dovesti samo kombinatorika. Đukić i Spalević su brzo nestali, a Ranđelović je na žalost godinama jeo džigericu navijačima.

  • Boban

    18. maj 2017 | 14:21

    Imao sam prilike da igram protiv njega,prijateljski mec Bane (Raska)-CZV....2003.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA