≫ 

TEODOSIĆ TRAGIČAR: Miloš promašio trojku za finale, novi šamar Olimpijakosa Moskovljanima! (VIDEO)

Olimpijakos još jednom udario veliki šamar Moskovljanima, Teo promašio trojku šest sekundi pre kraja!

  • 8

Košarkaši Olimpijakosa još jednom su naneli bolan poraz CSKA! U polufinalu su srušili Moskovljane sa 82:78 (12:18, 22:21, 24:27, 14:22) i igraće u finalu protiv Fenerbahčea ili Reala.

Kao po navici, Olimpijakos je samo držao negativnu razliku na ivici dvocifrene, a onda polako zakuvavao do konačnog udarca Armejcima! Boleće ovaj meč dugo Ruse jer su imali pobedu u šaci, iako Spanulis nije dugo bio na nivou. Onda su iz drugog plana u ključnim trenucima proradili Agravanis i Mancaris, pa zatim i Grin za spektakularni trijumf.

>>>Kalinić za Telegraf uoči F4: Spremni smo za rat sa Realom, biće onako kako je Željko Obradović rekao! (VIDEO)

>>>F4 na skeneru Edina Avdića: Sve što bi trebalo da znate o borbi za evroligaški tron! (VIDEO)

>>>Obradović je jednim gestom odgovorio kako sprema igrače za Real: Reakcija srpskog trenera se svima svidela (VIDEO)

Olimpijakos je po oprobanom receptu pokušao da već na početku umrtvi utakmicu, i uspevalo je jer se igralo koš za koš dugo, a Miloš Teodosić je tri minuta pre kraja prve deonice ušao u igru. Bilo je dilema oko njegovog nastupa i kvaliteta koji bi mogao da pokaže rovit, a CSKA je potom ipak uspeo da uđe u seriju uz faulove Grka, do 18:9 se došlo sa linije penala. Ipak, na prvu pauzu se otišlo sa 18:12 kada je Printezis ugurao loptu u koš uz zvuk sirene.

Zabetonirao je Olimpijakos odbranu u prvoj polovini druge deonice, u napadu se "zidao" svaki poen pod obručem, sve do 24:20. Onda su puna dva minuta Pirejci bili bez koša, Hajns i De Kolo su poentirali (28:20), da bi Teodosić vezao dve velike trojke za dvocifrenu prednost (36:25), kada su Grci uzeli tajm-aut. Iako je Teo ubacio još jednu trojku, u poslednjoj sekundi poluvremena, trojku je vratio Agravanis preko ruke za 40:33.

Na startu drugog poluvremena, uz magični pas Spanulisa je Milutinov približio Olimpijakos na 40:35, nadovezao se i Papanikolau trojkom, ali je i De Kolo imao šta da poruči sa distance (44:38). Igralo se zatim dugo na klackalici dvocifrene prednosti,  a Grci su eksplodirali na trojku Mancarisa (60:54) što je alarmiralo Itudisa za tajm-aut.

I onda se ponovila standardna priča Pirejaca, kada nema nigde Printezisa i Spanulisa, iz senke se rađaju heroji, Agravanis i Mancaris vezali su trojke za 64:60 pred odlučujući period igre. Potpuno se zakuvalo u poslednjoj deonici, dozvoljena je igra na ivici tuče, jednu žestoku blokadu popio je Spanulis.

Seku Sanogo, Ideye Brown, Kyle Hines, Vangelis Mantzaris

Olimpijakos u velikom naletu čak nekoliko vezanih ofanzivnih skokova nije rešio, a sve je presekao Grin trojkom koja je svima podigla adrenalin zbog izjednačenja na 69:69. I onda kada su svi mislili da nema Spanulisa, ubacio je trojku za preokret i 73:74! I na +3 za Olimpijakos, Teodosić je preuzeo odgovornost umesto plašljivog De Koloa, ali je i Grin bio precizan, 79:76 bio je rezultat 40 sekundi pre kraja.

Teo je zatim promašio jedno bacanje, drugo ubacio, pred novu dramu. Imao je i šut za pobedu, sa linije za tri, ali je promašio i Spanulis je uzeo loptu i sačekao faul.  Pogodio je bacanje za +3, pa promašio za penal seriju, posle čega je Olimpijakos počeo polako da slavi.

CSKA - Olimpijakos 78:82 (18:12, 22:21, 24:27, 14:22)

CSKA: De Kolo 16, Teodosić 23, Ogustin 6, Fridzon, Džekson 12, Antonov, Frilend, Voroncevič 2, Higins 6, Hrijapa 3, Kurbanov 2, Hajns 8

Olimpijakos: Grin 8, Birč 4, Jang, Tolipulos, Papapetru 3, Spanulis 14, Voters, Agravanis 8, Milutinov 5, Printezis 14, Papanikolau 14, Mancaris 12

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA