≫ 

Đoković izgubio u Rimu od Zvereva: Ovo mu se prvi put desilo protiv mlađeg u borbi za titulu (VIDEO)

Aleksander Zverev je došao do najveće pobede u svojoj karijeri, dok je Đoković po prvi put pretrpeo poraz u finalu kada je za protivnika imao mlađeg tenisera od sebe, u prethodnih 5 finala uvek je pobeđivao

  • 71

Novak Đoković je poražen u finalu Rima od Aleksndera Zvereva, koji je bio bolji sa 6:4, 6:3 u borbi za pehar u ''Večnom gradu''. Ovo je mladom 20-godišnjem Nemcu bio prvi trofej iz Masters serije, pa je tako došao do najvećeg uspeha u karijeri.

>>>Novak se sa terena javio uživo u program: Imao je komentar na Bekerovu poruku (VIDEO)

Najbolji srpski teniser nije ličio na onog igrača iz prethodnog dela turnira, naročito na onog Novaka iz polufinala, kada je takođe za protivnika imao jednog od igrača koje smatraju budućim nosiocima svetskog tenisa. Tada je bukvalno pregazio Dominika Tima sa 6:1, 6:0, ali je u finalu protiv Zvereva ponovo došlo do određenih oscilacija, nervoze, manjka koncentracije.

Na sve to protiv sebe je imao protivnika koji je odigrao možda i najbolji tenis u karijeri, pa je rezultat bio poraz u kome nije pružio čak ni otpor kakav se od njega očekivao u finalu, gde je bio i veliki favorit pre meča.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đoković nije dobro počeo finale Rima, pošto je već na startu, u svom prvom servis gemu pretrpeo brejk. To je na kraju bio i ključan detalj prvog seta, jer Zverev nije dozvolio ni brejk šansu srpskom teniseru do kraja prvog seta i dominantno ga je osvojio sa 6:4.

I u drugom je bio sličan scenario. Iako je Novak osvojio svoj prvi gem ovoga puta, pretrpeo je brejk već prilikom svog sledećeg svog servis gema i Zverev je i u drugom setu došao do brejka prednosti. S obzirom na to kako je servirao i kako je igrao, nije Novaku ostavio mnogo nade do kraja.

Neverovatno je Zverev servirao, i ponovo je mučio Đokovića, koji nije imao rešenje za njegove sigurne servise i udarce sa osnovne linije.

Čak je Novak pri rezultatu 4:2 za Zvereva morao ponovo da spašava brejk loptu i uspeo je da spreči Zvereva da povede sa dva brejka prednosti.

Ipak, Zverev je bio potpuno siguran u narednom gemu, da bi u svom narednom gemu ponovo dozvolio Zverevu brejk loptu, a ujedno i meč loptu, koju je Zverev iskoristio.

Inače, Đokoviću je ovo bio šesti duel u finalu sa mlađim igračem od od sebe i do sada je uvek bio uspešniji. Takođe, tek po treći put mu se desilo i da u finalu ne dođe ni do brejk lopte, prethodna dva puta to mu se desilo u dva finala Sinsinatija, i oba puta mu je protivnik bio Federer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosmos

    21. maj 2017 | 17:02

    Dobro je i finale , samo napred Nole uz tebe smo iako ne osvojis ti si nas ponos!!!

  • Zorica

    21. maj 2017 | 20:10

    Dali je ikad iko igrao sa tri igrača u 24 sata. Nikad niko . Zato je on KRALJ JEDAN JEDINI na svijetu. Bili to nekima dragi ili ne.

  • Ljuba

    21. maj 2017 | 18:31

    Nemacki Rus pristojan i stabilan i nista vise od toga. Nole briljantan juce, danas velika nervoza i strasan pad a to je sve posledica psiholoske nestabilnosti i energetskog deficita, jasno kao dan.I oni koji ga fanaticno podrzavaju, kao i oni koji se brze iznerviraju zbog toga, moraju biti svesni te Noletove karakterologije koja mu je u sadasnje vreme postala ozbiljna mana za kontinuiran i stabilan kvalitet tenisa. Nista idemo dalje cekamo ga, nemamo kud, nas je ! ? !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA