≫ 

Neverovatna parola navijača Lacija Frančesku Totiju, ceo Olimpiko je gledao u nju: Doživotni neprijatelji... (FOTO)

Kada je neko veličina, poštuje ga i najveći rival, kome je uništavao detinjstvo i stvorio doživotne traume na nekim derbijima

  • 4

Kada je neko veličina, onda ga poštuju i najveći rivali, ma koliko da im je trauma i suza doneo u životu! A to je legenda Rome, Frančesko Toti godinama radio fanovima Lacija. Nema navijača nebesko-plavih, koji bar jednom nije sanjao košmar u kome ga Toti ''rešeta'' TV kamerom, kao posle jednog gola u rimskom derbiju gde je prikazao čuvenu proslavu.

>>> Bomba iz Italije: Frančesko Toti napušta Romu posle 25 godina i nastavlja karijeru u drugom klubu

Ipak, to što se posle 25 godina, ''Princ Rima'' oprašta od dresa Vučice, nije prošlo nezabeleženo ni kod njihovih najvećih rivala. Zato su se Lacijali oprostili od svog, kako su napisali, neprijatelja života, na utakmici protiv Intera, koju je njihov klub izgubio sa 3:1 na svom terenu.

Ipak, verovatno najjači utisak bila je parola Lacijala za legendu Rome, za mnoge nezamisliva i neverovatna situacija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Životni neprijatelji pozdravljaju Frančeska Totija. Irriducibili - pisalo je u poruci čuvenih tifoza Lacija, čije ime u prevodu sa italijanskog znači ''Nesalomivi''.

Toti je odigrao 43 derbija ''Della Capitale'', i postigao je 11 golova, više nego bilo koji drugi igrač.

Jasno je da su se navijači Lacija borili sa unutrašnjim duhovima i da im nije bilo svejedno da pozdrave svog životnog neprijatelja, ali su to uradili i mora se reći da su pokazali veličinu i nesalomivi duh, kako i njihovo ime samo kaže, iako ih je Toti lomio punih 25 godina.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA