Đoković otkrio zašto je angažovao baš Agasija iako je bilo i drugih trenera! (VIDEO)

Pričao sam sa mnogim trenerima, ali samo je Agasi rekao ono što me je zanimalo, rekao je drugi igrač sveta

  • 0

Srpski teniser Novak Đoković sprema se za odbranu titule na Rolan Garosu, mestu gde je počeo njegov teniski pad.

Posle tog turnira, koji je prošle godine osvojio prvi put i postao prvi teniser u open eri koji je u istom trenutku držao sva četiri Gren Slema u svom posedu, počeo je njegov pad koji se zaustavio tek ove godine. Sada je vreme da krene ponovo ka vrhu sa novim trenerom Andre Agasijem.

- Pošto sam odlučio da se rastanem sa Vajdom i ostatkom tima, tokom protekle dve nedelje bio sam u kontaktu sa velikim brojem bivših vrhunskih igrača – želeo sam da čujem šta oni imaju da mi kažu. Razgovarali smo o raznim aspektima života koji čine jednog tenisera, nismo se bazirali samo na teniske stvari. Ispostavilo se da sam se najbolje razumeo sa Agasijem - kazao je Novak na početku razgovora za italijanski list Gazeta delo Sport.

Đoković je dodao da je Agasi bio u goroj situaciji od njegove pa se vratio na vrh

- Stilovi tenisa nas dvojice veoma su slični, pritom – on me je oduvek inspirisao. Obe te stvari pomažu, ali, najpre, Andreovo iskustvo jako je slično mom, ako ne i gore. Došao je do trenutka u karijeri u kom je odbacivao sport koji je voleo, ispao je iz prvih 100 na svetu posle perioda u kome je dominirao, ali je uspeo da se izdigne, ponovo pronađe sebe i vrati se na vrh ATP liste.

- Upravo je zbog toga on taj koji najbolje zna šta vam je potrebno da se izdignete i vratite jači nego ikada pre. Istovremeno, Andre je teniski revolucionar, pre svega zbog svoje harizme, a i pored svega toga uspeo je da ostane na zemlji - smatra Đoković.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA