Murinja oborio sin kad je pokušao da ga podigne posle pobede: Nikad jače radovanje ''gospodina specijalnog'' (VIDEO)

Portugalac ističe da posle osvajanja trofeja u Ligi Evrope ide na zasluženi odmor

  • 3

Žoze Murinjo je i u prvoj sezoni u Junajtedu dokazao da je trofej majstor! Iako su Crveni đavoli imali lošu sezonu u Premijer ligi, gde su završili tek na 6. poziciji, uspeli su da spasu sezonu osvajanjem trofeja u Ligi Evrope, pa će naredne sezone igrati u najjačem klupskom takmičenju.

Trener ekipe, Žoze Murinjo emotivno je proslavio pobedu i osvajanje pehara, a nakon meča istakao je da je prezadovoljan jer je Junajtedu doneo jedini trofej koji nije osvojio u istoriji fudbala.

>>> Ovo nisu uspeli ni Real, ni Barsa: Junajted postao tek 5. klub koji je osvojio sve glavne trofeje Evrope!

>>> Ibrahimović nije mogao da veruje kakav mu je transparent napisao navijač Junajteda: Ostani i možeš da mi je**š ženu! (FOTO) (VIDEO)

- Kraj veoma teške sezone. Ali veoma, veoma dobre sezone. Cilj nam je bio da se u Ligu šampiona kvalifikujemo kroz Premijer ligu, ali je najbitnije da je on ostvaren, i to osvajanjem titule. Veoma važne titule. Klub sada ima sve trofeje u istoriji fudbala. Bilo je ovo nekoliko mnogo teških meseci, imali smo loše brojeve. Ali tri trofeja u jednoj sezoni i plasman u Ligu šampiona. Srećan sam jer mi je ovo bila najteža sezona otkako sam trener - rekao je Murinjo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Junajted je u finalu Lige Evrope savladao Ajaks sa 2:0, mnogo lakše nego što su neki predviđali.

- Uvek smo mislili da možemo osvojiti LE i zbog toga smo veoma srećni. Igrali smo inteligentno, pobedili smo na lak način. Bili smo mnogo jači od njih. Ako si dominantan u skoku igraš na duge lopte. Mnogo je pesnika u fudbalu, ali oni nisu osvojili mnogo titula. Znali smo da smo bolji od njih i iskoristili smo njihove slabosti. Potpuno smo zaslužili pobedu. Srećan sam što mogu da vidim momke kako trče sa trofejom - dodao je Portugalac.

Cilj Junajteda u sledećoj sezoni svakako će biti titula u Premijer ligi, ali i napad na Ligu šampiona. Za to su neophodna pojačanja.

- Ed Vudvord ima moju listu, šta želim, šta bih želeo da imam, više od dva meseca. Sada je na njemu i vlasnicima. Ali me trenutno ne zanima fudbal. Sad sam na odmoru. Ne želim da gledam međunarodne prijateljske utakmice, sebičan sam. Ne mogu - zaključio je Murinjo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Osvrnuo se Murinjo i na Vejna Runija, kapitena Junajteda, za koga su mnogi pomislili da mu je nekoliko minuta koje je odigrao u finalu poslednje u dresu Junajteda, međutim Murinjo nagoveštava da bi on mogao da ostane i naredne sezone.

- Runi je bio spreman da igra, bio je važna opcija. Ali nisam morao da napadam na 2:0. Rekao sam mu dan pre uakmice da bi mogao da bude ključni igrač, ali može biti to i sledeće sezone. On nam je vrlo bitan. Ako ostane biću srećan - rekao je Murinjo.

Murinjo je inače bio veoma emotivan po završetku meča, pa je posle zagrljaja sa sinom, koji ga je od težine oborio:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA