≫ 

Srbija zvanično promovisala kandidaturu za dvoransko SP u atletici 2020. godine (FOTO) (VIDEO)

Promocija je bila na Adi ciganliji...

  • 1

Srbija je i zvanično promovisala kandidaturu za Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2020. godine!

Kandidaturu su promovisali predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović, direktor ASS Slobodan Branković, kao i Asmir Kolašinac.

- Cilj današnjeg okupljanja je promocija svetskog atletskog šampionata ''Beograd 2020'', a pored naše zemlje kandidati su još Poljska i Turska. S obzirom da smo imali najuspešnije EP u krosu 2013. i najuspešnije EP u dvorani, samim tim smo se kvalifikovali da uspešno organizujemo i SP.

- Zahvaljujem se svima koji su došli na prvu promociju. U Londonu na SP ove godine ćemo znati preliminirane rezultate, a zvanične rezultate u novembru u Monte Karlu - rekao je Jevorsimović.

Zatim se medijima obratio i Asmir Kolašinac.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Srećan sam što sam danas ovde i što ima dosta dece. Zaslužujemo da dobijemo SP u Beogradu i nadam se da ću imati poprvani jer se na EP nisam proslavio. Nadam se da ću biti zdrav i doneti našoj zemlji medalju.

Potom je značaj kandidature istakao i direktor ASS Slobodan Branković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- ASS nastavlja kontinuitet velikih događaja u Srbiji. Time promovišemo ''kraljicu sportova'' na jedan najbolji način, a tu je i promocija države, grada i naših vrednosti. Zahvaljujući podršci svih potrebnih institucija istakli smo kandidaturu i nadamo se da ćemo iz Monte Karla doneti lepe vesti - jasan je bio Branković.

Kandidatura za SP je bila logičan potez čelnika ASS s obzirom na to da je Srbija u martu pokazala da pripada samom kremu svetske atletike.

Podsetimo, naša zemlja je bila domaćin najbolje organizovanog EP u dvorani, prvenstva koje je zvanično bilo najgledanije. Nedugo posle toga Srbija je podnela kandidaturu u martu, a Jevrosimović je još tada istakao da je veliki optimista.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Atletika je danas na Adi bila u centru pažnje s obzirom na to da je šškraljica sportova'' bila glavna u četvrtom sportskom sabranju ''Svete Srbije.''

Tokom celog dana na glavnom terenu biće postavljeni poligon za decu, izložene najbolje fotografije sa EP u dvorani održanog nedavno u Beogradu, zlatna medalja Ivane Španović...

Pogledajte i video:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA