Đurovski i Luković dali savete pred put klincima koji će predstavljati Zvezdu i Srbiju na ''Fudbalu za prijateljstvo''

Mladi sportski ambasadori Srbije iz projekta „Fudbal za prijateljstvo“ su se družili sa trenerom Zvezde Boškom Đurovskim i kapitenom crveno-belih Aleksandrom Lukovićem na Stadionu „Rajko Mitić“

  • 4

Mladi ambasadori projekta „Fudbal za prijateljstvo“ - fudbaleri FK Crvena zvezda, Luka Poljak i Stefan Maksimović, i mladi novinar Stefan Radujko, posetili su trenera FK Crvena zvezda Boška Đurovskog i kapitena Aleksandra Lukovića, u želji da im predstave program i ciljeve ovogodišnjeg centralnog Foruma projekta.

Ova manifestacija će se održati od 26.juna do 3.jula u Sankt Petersburgu, i okupiće decu iz čak 64 zemlje sa 5 kontinenata. Na njoj će Luka Poljak, nastupiti kao član Zelene međunarodne ekipe koja će se takmičiti na turniru „Fudbal za prjateljstvo“ , Stefan Maksimović će biti u ulozi „mladog trenera“ Crvene ekipe , a Stefan Radujko će izveštavati sa turnira i Foruma kao „mladi novinar“ i član Međunarodnog dečijeg medijskog centra!

Projekat nastoji da zbliži decu različitih nacionalnosti, polova, kao i fizičkih mogućnosti. Glavni cilj projekta je razvoj dečijeg fudbala, promocija tolerancije i poštovanja za različite kulture i običaje među decom iz zemalja širom planete. Ove godine, projekat okuplja rekordnih 64 zemalja sveta, uz važnu napomenu da su Srbija i FK Crvena zvezda učesnici projekta od njegovog ustanovljenja - 2013.godine.

U želji da deci prenese nekoliko praktičnih saveta, baziranih na duhu pobede i posvećenosti, vodeći stručnjak FK Crvena zvezda Boško Đurovski im je rekao:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Za početak je važno da napravite dobru selekciju, dobar izbor igrača, koje će odlikovati duh kolektiva. Naravno, pravi kriterijumi se stiču iz iskustva, ali i uz dobre preporuke i razgovor sa starijim kolegama i stručnjacima, pa to treba iskoristiti na pametan način. Istovremeno, morate da razvijate jednakost u ekipi, i nikako da dozvolite da bilo ko od njih izrazi egoizam i samoisticanje. Sve prave rezultate u fudbalu donosi, kolektiv - preporučio je Boško Đurovski mladom treneru Stefanu Maksimoviću.

Aleksandar Luković je četiri godine nastupao za Zenit iz Sankt Petersburga, domaćina FIFA Kupa konfederacija, čijem će finalu prisustvovati svi učesnici međunarodnog dečijeg Foruma „Fudbal za prijateljstvo“ u julu. Pored lepih priča o „Severnoj Veneciji“ i anegdota iz svojih nastupa u Prvoj ligi Rusije, Luković je imao i nekoliko važnih takmičarskih saveta za Luku:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Moraš da pomažeš saigračima , da ih poštuješ ali da poštuješ i protivnika. Takođe, svakog velikoh igrača odlikuje i pravi odnos prema fer-pleju – što znači da bi uvek trebao da budeš korektan prema protivniku i sudijama, i time prikažeš svoje lepo vaspitanje i na terenu, kao i van njega.

- Brzo ćeš odrasti, brzo ćeš zaigrati seniorski fudbal, i zato je važno, sad dok si još igrač u nastajanju, da prihvatiš i primeniš ove prave vrednosti u svom shvatanju fudbala. Posle će ti itekako biti jasno zašto je to dobro, što će ti olakšati put ka daljoj uspešnoj karijeri - savetovao je Luković.

Posle prijatnog druženja i razmene korisnih saveta , Đurovski i Luković su mališanima poželeli srećan put, sav uspeh, puno novih i dragocenih prijateljstava i iskustava sa druženja sa decom iz celog sveta - i da dostojanstveno predstavljaju Srbiju i Crvenu zvezdu na ovoj jedinstvenoj svetskoj manifestaciji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA